Meiju

En tyydy vähempään

Arvostelu 3.7
13h 51min
338 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Riemastuttava, koskettava elämäkerta.

Lämmin, rempseä ja kipeäkin tositarina siitä, kuinka helsinkiläisestä musiikkia rakastavasta nuoresta tuli koko kansan rakastama iskelmätähti. Mitä jos esiintyminen on jotain, josta ei voi saada kyllikseen? Nuori Meiju Suvas astui yleisön eteen Suosikki-lehden järjestämässä kilpailussa 1980-luvun alussa, eikä paluuta enää ollut. Sydämessä myrskysi.

Meiju on kertomus siitä, kuinka musiikki ja keikkaelämä veivät mukanaan turvattua lapsuutta Pohjois-Helsingin Tapanilassa eläneen tytön. Kilpailulavalla koetun ”sähköiskun” jälkeen kaikki oli toisin. Opinnot kauppaopistossa sekä työt toimistossa ja Frederikin taustalaulajana saivat jäädä, kun ensi hitti valloitti Suomen ja Meiju sai haaveidensa ammatin. Yhtäkkiä Meiju Suvaksesta oli tullut Suomen suosituin laulaja ja diskoiskelmän moderni tulkki, jonka hittien (Tahdon sinut, Oot paha, Tää onnea on) konesoundit muuttivat suomalaista iskelmää peruuttamattomasti. Eikä 1990-luvun musiikista voisi puhua ilman jättihittiä Pure mua, joka nosti Meijun takaisin pinnalle. Musiikkihistorian ohella teos on tarina suurista pettymyksistä, rakkaudesta, äitiydestä, sitkeydestä, elämänilosta sekä urasta, joka on jatkunut menestyksekkäänä jo yli 40 vuotta.

Mari Koppinen on helsinkiläinen musiikkiin erikoistunut toimittaja. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjat Minä olen Anna Puu (WSOY) sekä Jari Sillanpää: Paljaana (Tammi).

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

13h 51min

Sivua:

338

Kielet:

suomi

Julkaistu:

23.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520451226

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520451219

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Meiju – Äänikirja, E-kirja

Hyvä kirja, Meijun tarina on vahva, piti otteessa. 80-90-lukujen tunnelma välittyi. Lukija sopiva. Musiikki oli kiva lisä tässä.

KM

Todella hyvä oli

Outi

Ihanan valoisa hyvän mielen tuova kirja, ihan kuten päähenkilökin! 😍

Anne

👍

Tarja