Meiltähän tämä käy

Meiltähän tämä käy

Tietoa kirjasta

”Tyttö hyvä, sinun on nyt ryhdistäydyttävä ja kasattava itsesi.”

Meiltähän tämä käy on ajankohtainen kertomus elämäntapaoppaiden Suomesta, perheen eristyneisyydestä sekä hyvinvointiyhteiskunnasta, jossa kaikki eivät pysy mukana.

Rouva Paula von Renqvistin elämä muodostuu vastakohtaisuuksista. Joulukuussa hän nautiskelee särkipaloja linnanjuhlissa. Tammikuussa hän on asunnoton.

Paula on halunnut luoda kodin teini-ikäisille lapsilleen ja menestyvälle miehelleen. Hän tahtoisi elää hyvää elämää, mutta ei tiedä, kuinka se tehdään. Vastausten puutteessa hän huojentautuu viinillä, niin kuin kantakaupungissa on tapana.

Tutussa bistrossa Paulan tielle osuu joogaohjaaja Jalo, mies kuin toisesta maailmasta, ja niin Paula herää eloon. Avioliitosta irtautuminen vailla ammattia ja varallisuutta ei ole ihan ongelmatonta, mutta viininhehkuisen rakkauden houkutus on suuri.

Pian Paula saa huomata ajautuneensa yhä kauemmas toiveistaan ja perheestään.

Kreetta Onkeli (s. 1970) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja kolumnisti. Hänelle on myönnetty Kalevi Jäntin palkinto 1997 ja Finlandia Junior 2013. Parhaiten Onkeli tunnetaan esikoisromaanistaan Ilonen talo (WSOY 1996), jossa Onkeli tarkasteli alkoholismia lapsen silmin.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Meiltähän tämä käy