Menneisyyden paino- Anna Jansson

Arvostelu 4.1
12h 26min
270 Sivut
Kristoffer Bark
bookCoverFor

Yhteenveto

Vanhan mielisairaalan hyytävä menneisyys piinaa kylmien tapausten tutkintatiimiä

Rikoskomisario Kristoffer Bark määrätään tutkimaan Eva Kulitzin saamia tappouhkauksia. Eva arvioi työkseen sairaus- ja työkyvyttömyyseläkehakemuksia ja on joutunut julkisuuden tikunnokkaan, sillä jotkut uskovat hänen tekemiensä päätösten ajaneen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä itsemurhaan.
Uhkauksia tutkiessaan Kristoffer perehtyy myös Evan sukujuuriin ja saa tietää, että Evan isoäiti on aikoinaan kuollut paettuaan Västra Markin mielisairaalasta. Liittyvätkö tappouhkaukset sittenkään Evan työhön? Vai kolkuttaako historia ovella?

Menneisyyden paino pureutuu idyllisen hyvinvointiyhteiskunnan synkkään lähimenneisyyteen, jolloin normista poikkeavia on kohdeltu epäinhimillisesti ja suljettu erilaisin keinoin yhteiskunnan ulkopuolelle. Kolmas osa Kristoffer Barkista kertovassa dekkarisarjassa oli menestys Ruotsissa: kirjaa myytiin yli 50000 kappaletta kahden ensimmäisen kuukauden aikana.

”Poikkeuksellisen elegantti juoni... Anna Jansson on taitava.” - Dagens Nyheter

”Niin paljon enemmän kuin vain rikostarina... Anna Jansson on mestari yhdistämään rikoksia historiallisiin tosiasioihin.” - Läslustan-blogi

”Sarjan paras kirja tähän mennessä.” - Kulturladyn-blogi

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Sirkka-Liisa Sjöblom

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

3

Äänikirjan kesto:

12h 26min

Sivut:

270

Kielet:

suomi

Julkaistu:

13.2.2023

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512433544

E-kirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN e-kirja:

9789512433551

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Menneisyyden paino – Äänikirja, E-kirja

Tiihosen ääni sopii kuin nenä päähän tähän Christofer Bark saagaan☺️

Heini

mieleenpainuva

jännä, ja tosi koskettava.

Arja

Tämän kirjakuuntelun paras anti oli lukija Tiihosen Ville. Jossain uumenissa juoni hyvä, mutta sen ympärillä aivan liikaa turhaa inttämistä - naivia! Janssonin kirjoista kehnoin, siltikin odotan uutta ja kuuntelen varmasti.

Tuula

Todella hyvä ja mukaansatempaava!

Sonja

Sekä juoni että henkilöt aika epäuskottavia ja mukana myös ruotsalaisdekkarien yhteiskunnallisista opettavuutta turhankin alleviivaavasti. Lukija hyvä.

Heidi

Taas hyvä tarina! Uutta odotellessa

Paula

Edeltäjä oli parempi. Muutama hyvä juonenkäänne, mutta puuttui tarvittava jännitys. Turhaa toistoa ja kertausta tarinasta ja tapahtumista. Omaan makuun hieman liian hidastempoinen. Ihan kelpo kirja ja kuuntele kokemus hyvien hahmojen vuoksi. Muuten tarina jäi aika latteaksi.

Rosa

Kouluttavat se

Elina

👍

Kirsti

Hahmojen välillä käyty dialogi oli tosi naivia ja kliseistä. Teksti pitkälti turhanpäiväistä jaarittelua eikä vienyt tarinaa mitenkään eteenpäin. Yhden hahmon koko historia oli muuttunut - kahdessa aikaisemmassa kirjassa hahmolla oli kolmoset, tässä kirjassa 5 vuoden välein syntynyttä lasta. Kliseinen ja pitkäveteinen opus eikä lukijan raskas, hidastempoinen ja lopputavuun painottuva lukutyyli helpottanut kuuntelua yhtään. Ei kannata vaivautua kuuntelemaan.

Ellinoora

Todella hyvä ja koukuttava juoni.

Alexia

Hyvä kirja ja lukija

Pirjo

huhhuh mutta hieno!!

elina

Mielenkiintoinen tarina

Marcia

Olipa jännä loppuun saakka.

Arja