Meren kutsu

Tarinoita ihmisen uteliaisuudesta

- Patrik Svensson

Arvostelu 4.3
7h 56min
161 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Syväsukellus meren kiehtoviin, ikiaikaisiin arvoituksiin.

Meri on ihmisenkin alkukoti, joka ei lakkaa vetämästä meitä puoleensa. Viihdyttävät tarinat valottavat merten saloja historian henkilöiden, tieteen löydösten ja filosofisten pohdintojen kautta.

Kuinka ihminen oppi navigoimaan merellä? Purjehtiko Magalhães todella ensimmäisenä maailman ympäri? Minkälainen vaikutus kaskelotilla oli valistuksen aikaan? Kuinka skotlantilainen leipuri Robert Dick muutti käsitystämme elämän synnystä? Mistä voimme oikeasti tietää, kuinka syvä meri on?

Meren kutsu jatkaa Patrik Svenssonin esikoisteoksen Ankeriaan testamentin jalanjäljissä: se kertoo ihmisistä, jotka ovat tutkineet ja kartoittaneet merta, yrittäneet ymmärtää syvyyksiä ja alistaa ne valtaansa. Mikä on se muinainen voima, joka on saanut meidät kautta aikojen etsiytymään avomerelle? Kaiken ytimessä on ihmisen kyltymätön uteliaisuus.

Patrik Svensson (s. 1972) työskentelee toimittajana sanomalehti Sydsvenskanin kulttuuritoimituksessa ja asuu Malmössä. Hänen esikoisteoksensa Ankeriaan testamentti (2020) oli suuri menestys Suomessa ja monessa muussa maassa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Anu Heino

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

7h 56min

Sivua:

161

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.5.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520451165

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520451158

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Meren kutsu – Äänikirja, E-kirja

Mielenkiintoinen ja viihdyttävä kirja merestä ja ihmisyydestä. Soljuu aiheesta toiseen sulavasti, paikoin jopa runollisesti. Yksi tähti pois hiukan hajanaisesta kokonaisuusesta. Lukijana Jukka Pitkänen on Suomen paras.

Hannele

Mielenkiintoinen!

Pasi