Merkel

- Kati Marton

Arvostelu 4.4
12h 15min
bookCoverFor

Yhteenveto

”Voima piilee rauhallisuudessa.”

Inhimillinen ja kiehtova henkilökuva yhdestä aikamme merkittävimmistä vaikuttajista, jota on ohjannut vahva moraali ja lähes pettämätön poliittinen pelisilmä.

Angela Merkel on aina ollut ulkopuolinen: ateistisessa Itä-Saksassa varttunut pastorin tytär ja briljantti fyysikko, joka sivuutettiin sukupuolensa ja taustansa vuoksi huippuviroista.
Kun Berliinin muuri murtui, Merkel ei osallistunut juhlintaan, vaan meni kotisaunaansa pohtimaan, mitä historiallinen tapahtuma merkitsisi Euroopalle, Saksalle ja hänelle itselleen.
Viisitoista vuotta myöhemmin hän oli Saksan liittokansleri ja länsimaailman epävirallinen johtaja.
"Voima piilee rauhallisuudessa”, lukee Merkelin työhuoneen seinälle kehystetyssä motossa.
Tällä voimalla Merkel onnistui pitämään kriisistä toiseen nilkuttavan EU:n kasassa ja puhumaan järkeä jopa Vladimir Putinille.

Ne harvat ihmiset, jotka tuntevat Merkelin yksityishenkilönä, kuvaavat tätä poikkeuksellisen myötätuntoiseksi ja hillittömän hauskaksi.
Palkittu toimittaja ja tietokirjailija Kati Marton on saanut ensimmäisenä elämäkerturina pääsyn Merkelin lähipiiriin. Tuloksena on inhimillinen ja kiehtova tarina naisesta, joka on aina pyrkinyt pitämään kiinni moraalisista periaatteistaan, mutta on samalla ollut poliittisen pelin mestari.

Kati Marton on moninkertaisesti palkittu unkarilais-amerikkalainen toimittaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt Saksassa amerikkalaisen NPR-radiokanavan kirjeenvaihtajana sekä ABC-uutiskanavan asemapäällikkönä. Marton asuu nykyään New Yorkissa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Ilkka Rekiaro
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
12h 15min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
28.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510480502

© WSOY (Äänikirja)