Mielensäpahoittajan Suomi- Tuomas Kyrö

Arvostelu 4.1
6h 2min
131 Sivut
Mielensäpahoittaja
bookCoverFor

Yhteenveto

Sata itsenäisen Suomen vuotta, sata Mielensäpahoittajan tarinaa. Yksi suuri kertomus. Kansakunta loikkasi suolta sushibaariin hetkessä eikä haittaa, vaikka toinen saapas on suossa yhä.

Mielensäpahoittajan silmin näemme maatalousvaltaisen ja kännykkävaltaisen Suomen, miesvaltaisen ja naisvaltaisen, ainakin kohtalaisen. Suomen, jonka kivuliaassa syntymässä jääkärit hiihtivät Saksaan ja nykyisyydessä pakolaiset kävelivät Suomeen. Molempien kestävyyttä Mielensäpahoittaja arvostaa suuresti.

Tuomas Kyrön tavallinen suurteos päästää lukijan ensimmäistä kertaa myös nimihenkilön lapsuuteen ja nuoruuteen. Miksi pojasta, joka syntyi samaan saunaan, johon hänen isänsä kuoli, tuli Mielensäpahoittaja? Kuinka Mielensäpahoittaja kohtasi Emännän? Miksi Mielensäpahoittaja ei pidä Kekkosesta? Miksi Mielensäpahoittaja jäi maaseudulle, kun kaikki muut lähtivät sieltä 1970-luvulla pois? Suurten tapahtumien keskellä kulkevat yksilön haaveet, toiveet ja pettymykset.

Sadan vuoden, yhden kirjan aikana kyynel nousee lukijan silmään, naurusta ja liikutuksesta.

"Lapset eivät kuole syntymäänsä. Peruna ei lopu kellarista eikä kaupasta. Taloissa on kaksinkertaiset akkunat. Likat pääsevät kouluun, lättähatut saavat korvauksensa vaikka jättävät koulut kesken. Vaatteita ei paikata, uusi ostetaan rikkinäisen tilalle. Hampaat paikataan. Maailma pyörii auringon ympäri, ihminen pyörii tanssilattian ympäri. Muistakaa kuinka on ollut ja tietäkää, että se mitä tehdään huomenna on aina tärkeämpää kuin se mitä tehtiin eilen." Mielensäpahoittaja, perunafilosofi, Suuri Suhteellistaja

Tuomas Kyrö (1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekä piirtänyt ja tuottanut sarja- ja pilakuvia.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

5

Äänikirjan kesto:

6h 2min

Sivut:

131

Kielet:

suomi

Julkaistu:

25.8.2017

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510424360

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510424001

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mielensäpahoittajan Suomi – E-kirja, Äänikirja

Kyllä se vaan on niin hyvä,tuo mielensäpahoittaja 👍Kiitos Kyrö !!

Tarja

Pitäisi määrätä nuorisolle pakolliseksi luettavaksi 👍😁

Teemu

Hyvä kirja oli kunhan viimein tottui vierikkoon lukijana. Tässä tuli Mielensäpahoittaja hahmoon enemmän syvyyttä ja erilaista vakavuutta. Välillä tuntui jo, että vähä turhankin moderni pappa kuoriutumas 🤠 Hyvää historian oppia myös samalla! Eikä aina korostettu niitä tavallisimpia tapahtumia.

Aapo ja Frans

Mielenkiintoista ja nykyhetkeen hyvin sopivaa historiaa 👍

Jukka

Taas tuli kuunneltua hyvä tuomaksen. Kirja ,tästä on hyvä jatkaa.Kiitos.

seppo

Mielensäpahoittaja

Hauska tarina vuosi vuodelta ja aina pahoitetaan mieliä. Tykkäsin.

Antti