Mies parvekkeella- Maj Sjöwall, Per Wahlöö

Arvostelu 3.9
7h 6min
153 Sivut
Komisario Beck
bookCoverFor

Yhteenveto

”Autenttinen, synkkä, kiehtova.” Daily Telegraph

Beck-sarjan kolmannessa, tositapaukseen pohjaavassa osassa käsitellään yhä vaarallisemmaksi muuttuvaa kansankotia.

Tukholmaa järkyttää kammottavien lapsenmurhien sarja. Vanhemmat eivät uskalla päästää lapsiaan ulos namusetien pelossa. Ruotsin lintukoto on muuttumassa suurkaupungiksi kaikkine ongelmineen, huumeineen ja turvattomine katuineen. Martin Beckin ja murharyhmän on tehtävä töitä yötä päivää, mutta onnistuvatko he löytämään murhaajan ennen kuin tämä löytää uuden uhrin?

Maj Sjöwall (1935-2020) ja Per Wahlöö (1926-1975) olivat skandinaavisen, yhteiskunnallisen dekkarin uranuurtajia. Heidän teostensa myötä genre koki muodonmuutoksen kevyistä salapoliisitarinoista kriittisesti yhteiskuntaa kommentoiviksi dekkareiksi. Beck-sarjassa käsitellään muun muassa kylmän sodan aikaista Eurooppaa, kaupungistumisen mukanaan tuomia sosiaalisia ongelmia ja naisten aseman muutosta. Teoksista on tehty useita filmatisointeja ja hahmot ovat jatkaneet elämäänsä myös muissa tv-tuotannoissa, jotka eivät perustu alkuperäiseen, kymmenosaiseen romaanisarjaan.

”Ne dekkaristit, joita voidaan kutsua myös prosaisteiksi, ovat valitettavasti edelleen laskettavissa yhden käden sormin. Ross Macdonald, Georges Simenon ja...? Ja Maj Sjöwall ja Per Wahlöö, tietenkin. Mies parvekkeella on ”dekkari”, mutta kypsyydessään ja viisaudessaan yksinkertaisesti romaani – ja miten poikkeuksellisen hieno romaani.” National Observer

Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Margit Salmenoja
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Osa:

3

Äänikirjan kesto:
7h 6min
Sivut:
153
Kielet:
suomi
Julkaistu:
5.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510476994
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510476888

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)