Miesten syvimmät salaisuudet

Miesten syvimmät salaisuudet

Tietoa kirjasta

Lumoava uusi ääni maailmankirjallisuudessa

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr (s. 1990) on yksi nykykirjallisuuden kiinnostavimmista nimistä. Hänen läpimurtoteoksensa Miesten syvimmät salaisuudet on ollut kuin pysäyttämätön luonnonvoima: romaani oli ehdolla käytännössä jokaiseen ranskalaiseen kirjallisuuspalkintoon, se sai Ranskan merkittävimmän palkinnon Goncourtin, teosta on yksin Ranskassa myyty yli puoli miljoonaa kappaletta ja sen oikeudet on myyty 35 maahan.

Pariisissa asuva senegalilaiskirjailija Diégane kuulee 80 vuotta aiemmin julkaistusta romaanista, joka on kadonnut jäljettömiin julkaisua seuranneen skandaalin myötä. Mystisen kirjailija T. C. Elimanen kohtalo ei jätä Diéganea rauhaan. Elimanen jalanjäljet kulkevat Senegalissa, Ranskassa ja Argentiinassa ja risteävät kolonialismin, maailmansotien ja juutalaisvainojen jättämien syvien railojen kanssa. Diéganen etsintöjä johdattavat vahvat naiset, salaisuuksia varjeleva kirjailija Siga ja valovoimainen kuvajournalisti Aïda.

Millainen totuus piilee Elimanen elämän labyrintin keskipisteessä?

”Suuri kirja, luomistyön jalokivi joka lumoaa, kuljettaa mukanaan ja vainoaa. Mohamed Mbougar Sarr, painakaa tämä nimi muistiin.” - L'Express

”Maailmankirja, joka viihdyttää lukijaa Pariisissa, Dakarissa,Amsterdamissa ja Buenos Airesissa.” - Télérama

”Rakkaudentunnustus kirjallisuudelle” - Lire

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Miesten syvimmät salaisuudet