Mietteliäs konna

Mietteliäs konna

Sammakoita, käärmeitä ja liskoja

Tietoa kirjasta

Anna luonnon viihdyttää, tutustu Suomen sammakoihin ja matelijoihin!

Mietteliäs konna – sammakoita, käärmeitä ja liskoja jatkaa upeaa, kotimaista luontokirjasarjaa. 1000 ilmiötä Suomen luonnosta -sarja havahduttaa Suomen luonnon pienten ja suurten ilmiöiden äärelle.

Sarjan uusin teos kertoo sammakoista, käärmeistä ja liskoista. Se paljastaa monia erikoisia piirteitä näiden salaperäisten ja mystisten eläinten elämästä. Miten pitkälle sammakko loikkaa? Kuinka vanhaksi rupikonna elää? Montako korvaa vaskitsoilla voi olla ja mitä hyötyä sisiliskolle on kolmannesta silmästä? Onko kangaskäärme oikeasti kuristajakäärme? Kuinka hyvä uimari kyy on? Voiko vesiliskoja nähdä kaupungissa? Koko perheen kirjassa on noin kaksisataa jännittävää tietoiskua vähemmän tunnetuista lajeista.

Juha Laaksonen on kansan rakastama radioääni, tietokirjailija, lintuharrastaja, maantieteilijä ja tuttu muun muassa Yleisradion Luontoillasta ja Luonto-Suomesta. Juha on kirjoittanut useita tietokirjoja ja palkittu kahdesti Vuoden Luontokirja -palkinnolla (2004, 2013).

Minna Pyykkö on biologi, psykologi ja kuvataiteilija. Minna Pyykön maailma Radio Suomessa on monille luontokirjojen ystäville tuttu ohjelma. Minna arvostaa suomalaista luontoa, sen ihmeitä ja ilmiöitä. Erityisesti Minna on kiinnostunut sammakoista ja pöllöistä.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mietteliäs konna