Mika Waltarin Helsinki

Mika Waltarin Helsinki

Tietoa kirjasta

Mika Waltari oli syntyperäinen helsinkiläinen, joka eli kaupungissa lähes koko elämänsä, läpi kolmen sodan ja kaupungin muutoksen. Hän kuvasi uransa alusta lähtien kaupunkia teoksissaan, joihin on tallentunut tarkasti todellista ja fiktiivistä elämää Helsingissä.
Tämä kirja näyttää Helsingin Waltarin silmin ja vie hänen kuvaamilleen paikoille. Osa niistä on yhä helppo löytää, osa kuuluu kaupungin menneisyyteen. Monia Waltarin elämään tai teoksiin liittyneitä paikkoja - asuinrakennuksia, ravintoloita, sairaaloita, elokuvateattereita - ei ole enää olemassa, mutta kirja vie lukijansa sinne, missä ne ovat olleet, ja kertoo, miten muutos on tapahtunut.
Kirja koostuu Waltarin elämään ja teoksiin liittyvien paikkojen kuvauksista, jotka on järjestetty niin, että lukija voi teosta seuraten kulkea Waltarin Helsingissä.
Runsaasti kuvitetussa kirjassa on myös eri alueiden kartat, joiden avulla kirjassa kuvaillut paikat on helppo löytää.

Juha Järvelä on jyväskyläläinen historian tutkija ja kirjastoammattilainen. Hän on väitellyt 2013 Mika Waltarin nuoruudentuotannosta ja julkaissut kaksi Waltaria koskevaa tietokirjaa: Waltari ja sukupuolten maailmat (2013) ja Komisario Palmun jäljillä (yhdessä Marjo Vallitun kanssa, 2014).

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mika Waltarin Helsinki