Mikään ei voisi olla paremmin

Mikään ei voisi olla paremmin

Tietoa kirjasta

Täydellisen kiusallinen kuvaus täydellisestä viikonlopusta perheen kesken. Jos pidät Sisko Savonlahden ja Nina Lykken kirjoista, rakastat myös Marie Aubertia.

Menestynyt arkkitehti Ida on pian neljäkymmentä ja elää kukoistuskauttaan. Varoitusmerkkejä vanhenemisesta on kuitenkin alkanut ilmaantua, joten hän on päättänyt jäädyttää munasolujaan. Ida aikoo kertoa merkittävästä päätöksestä perheelleen viikonloppuna, kun kaikki kokoontuvat suvun mökille.

Edessä oleva kesäviikonloppu vaikuttaa täydelliseltä, eikä mikään voisi olla paremmin. Sitten Idan pikkusisko Marthe kertoo omat suuret uutisensa.

Norjalaiskirjailija Marie Aubertin esikoisromaani Mikään ei voisi olla paremmin on oivaltava ja mustan huumorin sävyttämä kertomus pingottuneista perhesuhteista, rakkaudenkaipuusta ja kateudesta. Tunnistettavan kiusallisella tavalla se herättelee kysymään, mitä aikuisuus on ja miten se saavutetaan. Romaani on palkittu arvostetulla Ungdommens kritikerpris -palkinnolla.

Jo avauskohtauksessa Aubert osoittaa hallitsevansa huumorin ja tiiviin tarinankerronnan. Romaani on terävä ja tasapainoinen, ja dialogi on niin kärkevää että lähentelee kiusallista kuin kirjallinen myötähäpeäkomedia. Ungdommens kritikerpris -palkintolautakunta, Norja

Alkuun herttaiselta vaikuttava lyhyt romaani kehittyy hiljaiseksi, lähes trillerimäiseksi perhetarinaksi, jota Aubert ohjaa keveästi ja elegantisti kohti katastrofia. Dagens Nyheter, Ruotsi

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mikään ei voisi olla paremmin