Miksi nukumme - Unen voima- Matthew Walker

Arvostelu 4.5
15h 1min
315 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kansainvälinen bestseller

Kiehtovaa tietoa unen hyvää tekevästä voimasta ja runsaasti neuvoja paremman unen saavuttamiseen.

Maineikkaan Berkeleyn yliopiston neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker avaa kirjassaan unta koskevaa uutta tutkimusta ja kertoo, miten unen uudistava voima voidaan valjastaa elämänlaadun parantamiseen.

Uni on yksi elämän, hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden tärkeimmistä osatekijöistä. Nykyään tiedämme, että uni parantaa oppimiskykyä, muistia ja loogista päättelykykyä. Se muokkaa tunteita, uudistaa immuunijärjestelmää, hienosäätää aineenvaihduntaa ja säätelee ruokahalua. Unet liennyttävät kipeitä muistoja ja luovat virtuaalitodellisuuden, jossa aivot sulauttavat nykyhetken tietoa osaksi vanhaa ja sysäävät liikkeelle luovuuden voimat.

Miten kofeiini ja alkoholi vaikuttavat uneen? Mitä REM-unen aikana todella tapahtuu? Miksi nukkumistavat muuttuvat iän myötä? Entä miten unilääkkeet vaikuttavat?

Walker kertoo, miten unta voi käyttää parantamaan oppimiskykyä, mielialaa ja jaksamista, säätelemään hormonitoimintaa, ehkäisemään niin syöpää, Alzheimerin tautia kuin diabetestakin, hidastamaan ikääntymisen vaikutuksia, pidentämään elinikää sekä kasvattamaan työn tehoa ja tuottavuutta.

Neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker on Kalifornian yliopiston (Berkeley) uni- ja neurokuvantamislaboratorion johtaja ja on toiminut aiemmin myös Harvard Medical Schoolin psykiatrian professorina. Hän on keskittynyt tutkimuksissaan etenkin unen terveydellisiin vaikutuksiin. Walker on julkaissut runsaasti tieteellisiä tutkimusartikkeleita ja tuonut tutkimustuloksiaan esiin lukuisissa radio- ja televisioesiintymisissä.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Heikki Eskelinen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
15h 1min
Sivut:
315
Kielet:
suomi
Julkaistu:
12.3.2019
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520406011
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520405991

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Miksi nukumme - Unen voima – E-kirja, Äänikirja

Yksi valaisevimmista ja opettavaisimmista kuuntelemistani kirjoista. Jos luet/kuuntelet tänä vuonna yhden kirjan, ota tämä!

Antti

Suosittelen vaikka ei olisi uniongelmia.

Mari

Hyvä, melko tieteellinen opus. Mutta nyt en enää saakaan unta.

Pirjo

Hyvä kirja, sopii ihan jokaiselle! Sai miettimään omia uni tottumuksia..

jannika

Upea kirja. Mahtavaa tietoa unesta.

Tanja

Hyödyllinen kirja jokaiselle, Sisältää niin paljon uutta tietoa nukkumisen terveellisyydestä ja välttämättömyydestä. Illan virkut sekä torkut pääsevät pannasta kun omalle DNA:lle on tuo jo kirjoitettuna. Yhteiskunnan elo muuttuisi radikaalisti, jos ihmiset saisivat nukkua tarpeeksi. Myös lukija oli todella hyvä.🙂

Eliisa

Hyviä vinkkejä Lukija sopii mainiosti tähän kirjaan

Marja-Liisa

Aika hyvä

Riikka

Erittäin hyvä koonti yhdestä terveyden tärkeimmistä osasista.

Sanna

Sen verran vakuuttavaa kamaa, että täytyypä mennä nukkumaan.

Teemu

Jokaikisen ihmisen pitäisi kuunnella tämä!! Pysäyttävä ja ajatuksia herättelevä, jäätävällä faktalla mielenkiintoisesti varusteltu opus siitä, miten voimme itse vaikuttaa terveyteemme ja hyvinvointiimme ihan vaan huolehtimalla nukkumisestamme.

Emilia

Ihan hurjan mielenkiintoinen kirja unen tärkeydestä! Suosittelen jokaiselle.

Ida

Loisto teos.

Kim

Avaa silmät unen merkitykseen. Vai pitäisikö sanoa sulje silmäsi ja muista nukkua riittäväst!

Pentti

Todella hyvä ja mielenkiintoinen. Tämän kuuntelun jälkeen ainakin arvostaa unta aivan eri tavalla. Uni ei ole vain se 'välttämätön' paha, vaan tärkein! ,jos siis arvostaa terveyttä.

Susanna