Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii

- Antero Holmila, Martti J. Kari

Arvostelu 4.5
11h 7min
233 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa.

Värikkäästi ja yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa Kiovan Venäjästä 800-luvun lopulta, kulkee tsaarien Venäjän ja Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin ja siten Venäjän toimintaan vaikuttavat tekijät. Suomelle ja suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on tulevaisuuden kannalta elintärkeää.

Venäjällä korruptio on syvällä yhteiskunnassa, Kreml pelkää demokratialiikkeitä ja Venäjä on muuttunut nykyajan fasistiseksi valtioksi. Venäläiset suhtautuvat meitä joustavammin totuuden ja valheen käyttöön eli niin sanottuun taktiseen totuuteen. Historia on nostalgisoitu Venäjällä, ja historian käyttö vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Erikoispalvelut surmaavat ulkomailla Venäjän vihollisiksi ja pettureiksi nimettyjä toimijoita. Miksi näin? Kirjoittajat avaavat ja selittävät näitä ilmiöitä.

Kirjan taustalla on Martti J. Karin suosittu YouTube-luento, josta tuli vuonna 2022 Suomen katsotuin yliopistoluento (yli 1,6 miljoonaa katsojaa) kautta aikojen.

FT, eversti (evp) Martti J. Kari on Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori ja entinen pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö sekä näkyvimpiä asiantuntijoita Ukrainan sodan uutisoinnissa. Hän on tutkinut Venäjää yli 30 vuotta. Jyväskylän yliopiston historian professori Antero Holmila on erikoistunut toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan ja sodan jälkitiloihin.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

11h 7min

Sivua:

233

Kielet:

suomi

Julkaistu:

5.4.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523824812

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523824805

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii – Äänikirja, E-kirja

Ansiokas

Hannu

Ihan hyvä kirja. Alkuosa antaa kattavan ja syvän luotauksen Venäjän historiaan. Aika paljon toistoa ja tuntui, että kirjaa oli väkisin yritetty pitkittää. Kannattaa kuitenkin lukea.

Juri

Paljon pohjatietoa Venäjästä ja päätelmiä, miten Venäjää hallitaan, kansan seuratessa sivussa.

Jukka

Loistava!

Jari