Minä, Marokon kauhu- Seppo Porvali

Arvostelu 4.3
4h 33min
Tositarinoita sodista
bookCoverFor

Yhteenveto

Reservikapteeni Aarne Edvard Juutilaisella, Sortavalassa vuonna 1904 syntyneellä miehellä, oli haaveenaan vain yksi ammatti: sotilas. Hän kävi seitsemän luokkaa Sortavalan lyseota, suoritti asevelvollisuutensa Viipurin Rykmentissä ja pääsi Kadettikouluun ensi yrittämällä. Raju ja toisaalta liian iloinen luonne aiheuttivat sen, että Juutilainen joutui kerta toisensa jälkeen putkaan ja erotettiin viimeinen koko koulusta. Juutilainen lähti Ranskan Muukalaislegioonaan, jossa palveli täydet viisi vuotta. Hänelle annettiin lempinimi Marokon Kauhu.

Kotimaahan palattuaan Juutilainen pääsi palvelukseen ylimääräisesti palkattuna upseerina, kunnes hankaluuksien jälkeen erotettiin uudelleen. Tie Kadettikouluun oli lopullisesti katkaistu. Juutilainen hankki elantonsa sekatöissä ja ajatteli palaavansa Muukalaislegioonaan, kun talvisota syttyi. Reserviluutnantti Juutilainen määrättiin Jalkaväkirykmentti 34:n 6. komppanian päälliköksi. Talvisota oli sankaritarua alusta loppuun. Yksi talvisodan hengen luojista oli Juutilainen asettuessaan komppaniansa kanssa puolustukseen pienen jokipahasen varteen. Joen nimi oli Kollaa. Suomalaisten sotilaiden ansiosta Kollaa kesti, ja samalla koko Suomi.

Jatkosodassa Juutilainen toimi jälleen komppanianpäällikkönä ja toisinaan pataljoonan komentajan viransijaisena. Hän osallistui myös Lapin sotaan ja kun se oli ohi, hän sai lähteä. Loistava sotilasura, joka oli alkanut Afrikan polttavassa helteessä, päättyi Lapin purevissa pakkasissa. Vaikka aseet olivat vaienneet rintaman molemmin puolin, Juutilaisen kohdalla alkoi toisenlainen sota. Hän taisteli rajua alkoholismia vastaan, kun maan alta nousseet käpykaartilaiset miehittivät työmaat ja järjestivät entiselle sotasankarille potkut toisensa jälkeen. Kamppailu oli vaikeaa, sillä vihollinen ei usein ollut silmin nähtävissä.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Osa:

8

Äänikirjan kesto:

4h 33min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.7.2020

Äänikirjan kustantaja:

Lind & Co

ISBN Äänikirja:

9789179954345

© Lind & Co (Äänikirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Minä, Marokon kauhu – Äänikirja

Ok

Teemu

Mielenkiintoinen ja erilainen sotasankarin elämänkerta. Suosittelen.

Juha

Minulle tämä on herkullinen kuunneltava kirja,puhutaanhan siinä sentään ukistani.oli kiva kuulla mitä ei lapsuudesta muista josko puhuttiinkaan. T. Jouni Juutilainen

Jouni

Tämä osui ja upposi minuun, suosittelen.

Juha

Hyvä kirja

Antti

Ihan mahtava kirja

Jonna

hyvä

Harri

Piti lukaista useamman kerran. Ja otanpa kerran kiellon päälle.

Sirpa

Hyvä kirja!!

Miso

💯

Antti

Mielenkiintoinen.

Aleksi

Ok

Ok

Janne

🇫🇮

Tomi

Loistava!

Loistava kirja yhdestä todellisesta sotasankaristamme!

Janne

Hyvä lukija sekä kirja

Petri