Minnets makt- Julia Korkman

Arvostelu 4.5
9h 13min
310 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

I ett rättsfall kan ett vittnes minnesbilder vara det centrala beviset. Men minnet är till sin natur formbart, nyckfullt och ibland direkt opålitligt. Kan minnesbilder faktiskt bevisa något bortom rimligt tvivel?

Detta och mycket annat dryftas i rättspsykologen Julia Korkmans bok Minnets makt, som belyser hur vårt minne fungerar. Varför kan två personer minnas samma händelse på helt olika sätt och hur kan vi få fram möjligast tillförlitliga vittnesmål?Julia Korkman gör ett fascinerande forskningsområde lättillgängligt för läsaren. Hon illustrerar med ett stort antal rättsfall, från 1600-talets häxprocesser till kända fall från senare tid, som Bodommorden och mordet på Olof Palme. Hon granskar de metoder som används i vittnesförhör och kommer med konkreta förbättringsförslag.

Minnet bär på en stor kraft, men är också svårhanterligt. För att kunna använda oss av minnets makt behöver vi förstå hur det fungerar.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

9h 13min

Sivut:

310

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

11.10.2022

Äänikirjan kustantaja:

Schildts & Söderströms

ISBN Äänikirja:

9789515257871

E-kirjan kustantaja:

Schildts & Söderströms

ISBN e-kirja:

9789515257864

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Minnets makt – Äänikirja, E-kirja

Intressant att i fortsättningen höra om andra exempel utöver rättssalar

Lasse

Intressant bok o bra uppläsning!

Kurt

Ehdottomasti lukemisen arvoinen!

Karoliina

Ett stort tack, Julia, för den fantastiskt intressanta boken jag just avslutade. Jag lärde mig mycket nytt, blev ofta rörd. Och till på köpet var det fascinerande och underhållande att lyssna på dig.

Nina