Minun silmäni näkevät

- Zoë Beck

Arvostelu 3.5
8h 57min
168 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Älä pelkää, sinusta pidetään huolta. Kuolemanvarmasti.

Eurooppa tulevaisuudessa: rannikkoseudut ovat veden peitossa, pandemiat ovat koetelleet väestöä, ja luonto valtaa asumattomiksi muuttuneita alueita takaisin itselleen. Elämää hallitaan algoritmeilla, teknologia ja lääketiede ovat huippuunsa kehittyneitä, ja näennäisesti asiat ovat hyvin – ainakin niin kauan kuin kansalaiset eivät esitä kysymyksiä…

Megakaupungiksi muuttuneessa Saksan Frankfurtissa asuva, sukujuuriltaan suomalainen Liina Järvinen työskentelee yhdessä viimeisistä valtiosta riippumattomista uutistoimistoista. Työn vaarallisuus konkretisoituu Liinalle, kun hänen pomonsa joutuu vakavaan onnettomuuteen ja samaan aikaan toinen totuusmedialle työskennellyt toimittaja kuolee. Käy ilmi, että kummallakin oli työn alla sama, erittäin tulenaraksi luokiteltava juttu. Alkaessaan tutkia asiaa Liina joutuu katsomaan uusin silmin myös omaa tarkoin varjeltua salaisuuttaan.

Minun silmäni näkevät on tulevaisuuteen sijoittuva trilleri, jossa liikutaan myös Suomessa, Tampereella. Teos palkittiin Saksassa vuoden 2020 parhaana jännityskirjana ja se sai vuonna 2021 parhaan poliittisen jännitysromaanin palkinnon sekä Berliner Krimifuchs -dekkaripalkinnon. Zoë Beck kuuluu Saksan tämän hetken merkittävimpiin jännityskirjailijoihin, ja hän on kirjoittanut useita bestseller-listoille yltäneitä romaaneita. Minun silmäni näkevät on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Anne Kilpi

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 57min

Sivua:

168

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.4.2022

Äänikirjan kustantaja:

Kustantamo Huippu

ISBN Äänikirja:

9789527409138

E-kirjan kustantaja:

Kustantamo Huippu

ISBN e-kirja:

9789527409121

© Suhrkamp Verlag Berlin (Äänikirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Minun silmäni näkevät – Äänikirja, E-kirja

Äänityksessä ei ole yhtään mitään vikaa. Jos rätisee, kannattaa hankkia uudet kuulokkeet!

Helmi

Vetävä tarina, kiehtova kuvaus tulevasta maailmasta. Alun teemat antaisivat mahdollisuuden isompaankin eepokseen, joten loppuratkaisu on auttamatta hivenen laimea. Äänikirja oli huonolaatuinen, äänitys oli tehty halvalla ja äänen heikko laatu häiritsi kokemusta.

Sami

Paremman puutteessa

Kirja alkaa mielenkiintoisesti. Puolivälin jälkeen tarina löystyy. Loppu on kuin kiireellä kasaan kurottu. Tarinassa paljon sivujuonteita, jotka eivät johda mihinkään.

Iina