Minun Ukrainani

- Maxim Fedorov

Arvostelu 4.4
7h 13min
163 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Ukrainalaisten taistelu toimittajan silmin.

Yleisradion Ukrainan-toimittajan omakohtainen kertomus sodasta. Ja kansasta, joka taistelee yhtenä rintamana olemassaolonsa ja itsenäisyytensä puolesta.

”Minun on vaikea kuvata sitä tunteiden kirjoa, joka sisälläni velloi, kun Venäjä hyökkäsi täydellä voimalla Ukrainaan: järkytystä, huolta, vihaa, itseinhoa”, toimittaja Maxim Fedorov kuvaa kirjassaan. ”Äitini on ukrainalainen, isä venäläinen.”

Toukokuussa 2022 Fedorov lähti Kiovaan Ylen pysyväksi toimittajaksi. Siitä lähtien hän on seurannut ukrainalaisten sota-ajan elämää lähietäisyydeltä. Ja nähnyt ukrainalaisten pelottomuuden ja lannistumattomuuden.

Jokaisella ukrainalaisella on sodasta omanlaisensa tarina. Osa niistä on koottu tähän kirjaan.

Ukrainassa vietetty aika on ollut Maxim Fedoroville myös omien juurien etsimistä tilanteessa, jossa kaksi identiteetin puolta on joutunut repivän sodan keskelle.

”Ukrainassa sotaan tottuu väkisinkin, ilmahälytyksiin, sähkökatkoihin ja räjähdyksiin. Olen kirjoittanut monia osia tästäkin kirjasta joko räjähdysten jylyn saattelemana tai väestönsuojassa. Mutta vaikka sodan kauhuihin tottuu, yhdestä pelosta ei pääse eroon. Pelosta, jota tuntee muiden puolesta.” – Maxim Fedorov, Kiova

Maxim Fedorov aloitti työskentelyn Ylellä vuonna 2013 venäjänkielisten uutisten toimittajana. Venäjän hyökättyä Ukrainaan hän muutti Kiovaan Ylen ulkomaankirjeenvaihtajaksi. Fedorov on syntynyt ja kasvanut Pietarissa, mutta lapsuuskesiään hän vietti Etelä-Ukrainassa äitinsä suvun luona. Fedorov on valmistunut Helsingin yliopistosta suomen kielen ja kulttuurin maisteriksi.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

7h 13min

Sivua:

163

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523759435

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523759428

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Minun Ukrainani – Äänikirja, E-kirja

Yllättävän fiksua analyysi! Hyvä!

Jouko

Hyvä lukija ja hyödyllistä tietoa sisältävä teksti.👍

Antero

Hyvä tietopaketti.

Sirpa

Hieno omakohtaisiin kokemuksiin ja haastatteluihin perustuva kirja! Hieman ehkä kaipaisi kustannustoimittajaa tms. jäsentelyyn sekä monisanaisuuksien yksinkertaistamiseen.

Jarmo