Missä metsä kohtaa tähdet

- Glendy Vanderah

Arvostelu 4.1
11h 14min
287 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Huikean kaunis esikoisteos rakkaudesta, luottamuksesta ja luonnon kauneudesta Suon villi laulu -menestysteoksen jalanjäljissä.

Äitinsä kuolemasta ja omasta rintasyövästään toipuva Joanna Teale palaa Illinoisin maaseudulle tekemään väitöskirjatutkimustaan pesivistä linnuista. Jo on päättänyt todistaa, etteivät vastoinkäymiset ole nujertaneet häntä, ja uppoutuu työhönsä aamunkoitosta iltahämärään. Jon yksinäiset rutiinit keskeytyvät, kun hänen pihalleen ilmestyy salaperäinen lapsi paljain jaloin ja mustelmilla. Itseään Ursaksi kutsuva tyttö väittää, että hänet on lähetetty tähdistä etsimään viittä ihmettä. Jo on huolissaan tytön kotioloista ja antaa vastahakoisesti tämän jäädä – vain siihen asti, että saa lisää selville tämän menneisyydestä.

Yrittäessään ratkaista Ursan arvoitusta Jo värvää avukseen erakkomaisen naapurinsa Gabriel Nashin. Mutta mitä enemmän he viettävät aikaa yhdessä Ursan kanssa, sitä enemmän heille herää kysymyksiä. Miten nuori tyttö ymmärtää vaivatta Jon tieteellisiä kirjoja ja Shakespearea? Miksi tytön läheisyydessä tapahtuu hyviä asioita?

Hiljalleen hurmaava lapsi saa Jon ja Gaben laskemaan suojuksensa. Kolmikon välille muodostuu vahva side, mutta he tietävät vaikeiden valintojen olevan edessä. Kun kesä lähenee loppuaan ja Ursa on pian kokenut viisi ihmettään, saavuttaa tytön menneisyys heidät. Se pakottaa Ursan, Jon ja Gaben tuskalliset salaisuudet julki ja jättää heidän kohtalonsa tähtien varaan.

Glendy Vanderahin esikoisromaani Missä metsä kohtaa tähdet on käännetty yli 30 kielelle ja se on noussut Wall Street Journalin, Washington Postin ja Amazonin bestseller-listoille. Teos on ollut Goodreads Choice Awards -ehdokkaana vuoden 2019 parhaaksi romaaniksi.

Glendy Vanderah työskenteli uhanalaisten lintujen asiantuntijana Illinoisissa ennen kirjailijaksi ryhtymistään. Hän on alun perin kotoisin Chicagosta, mutta asuu nykyään Floridan maaseudulla aviomiehensä sekä niin monien lintujen, perhosten ja villikukkien kanssa kuin pystyy tontilleen houkuttelemaan. Missä metsä kohtaa tähdet on hänen esikoisromaaninsa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Virpi Kuusela

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

11h 14min

Sivua:

287

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN Äänikirja:

9788728465714

E-kirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN e-kirja:

9788727046594

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Missä metsä kohtaa tähdet – Äänikirja, E-kirja

Kaunis ja koskettava tarina luontokuvauksineen. Kirjaan kietoutui monia kiinnostavia ja haastaviakin teemoja. Suosittelen takakannen mystisyydestä huolimatta! 🧡

Joana

Erilainen tarina, joka tempaisi täysillä mukaansa! Lukekaa!

Minnaryyni

Kevyt ja sujuvasti etenevä kesäkirja. Odotin arvostelujen perusteella vaikuttavampia luonnon kuvausta. Lukija hyvä.

Maria

Rakkauden voimasta ja menneisyyden kipeiden kohtien vapautuksesta syntynyt koskettava kirja ❤️

Eijasofia