Missä Tomppa? (e-äänikirja)- Kristiina Louhi

Arvostelu 4.6
29 Sivut
Tomppa
bookCoverFor

Yhteenveto

Tomppa on mainiolla tuulella heti aamusta alkaen. Hän on keksinyt uuden leikin.

On kiva piiloutua paikkoihin, joista kukaan ei löydä - paitsi jos etsii kärsivällisesti, niin kuin äiti. Tomppa löytyy milloin verhon takaa, milloin kaapista, milloin äidin juhlamekon sisältä. Hauskinta on, kun suuresta pahvilaatikosta tehdään maja, jossa Tomppa voi elää ihan omaa elämää.

Tomppa-kirjoissa kuvataan pienen lapsen jokapäiväistä elämänpiiriä ja arkea, tunteita ja tunnelmia empaattisesti ja lämpimästi. Lapsiperheiden tilanteet ovat tunnistettavasti läsnä ja lapsen on helppo samastua Tomppaan. Arki näyttäytyy realistisena mutta silti ihmeellisenä.

Värimaailma on lämmin ja kirkas, ja kuvista välittyy myös suomalainen luonto vuodenaikoineen. Sarjassa eri sukupolvien maailmat kohtaavat antoisalla tavalla ja erityisesti mummilla on iso rooli kirjoissa. Lapsilukija tietää myös odottaa, että touhuissa ovat mukana Tompan rakkaat lelut: Martti-mato, Hiirikoira, kissa KII ja Possu. Uusimmissa myös Tompan pikkusisko Kerttu.

Tomppa-kirjoja on luettu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäinen Tomppa-kirja, Meidän Tomppa , ilmestyi 1993. Kirjoja on myös käännetty monille eri kielille.

Kristiina Louhi on rakastettu ja palkittu kuvittaja ja kirjailija, jonka kuvakirjat ovat kuuluneet suomalaisten lapsuuteen jo vuosikymmenien ajan. Tomppa tunnetaan hyvin myös maailmalla, sarjaa käännetään pohjoismaisten kielten lisäksi mm. japaniksi, koreaksi, hollanniksi ja unkariksi.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja
Sarja:
Osa:

9

Sivut:
29
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.1.2022
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520439767

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Missä Tomppa? (e-äänikirja) – E-kirja

Tomppa-kirja on aivan ihana. Harmillisesti lukijan ääni ei kuulu viimeisellä sivulla, ja joskus muutenkin sivut vaihtuvat ilman että lukija ehtii niitä lukea.

Katri