Mitä liekit meiltä veivät- Mariana Enriquez

Yhteenveto
”Mosaiikkikuva maailmasta, partateristä koottu peilipallo.” The Guardian
Omaääninen, aikamme idolien suosittelema kiihkeä tarinakokoelma Buenos Airesin sydämen sykkeestä.
Naisia, jotka sytyttävät itsensä tuleen protestina lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Pohjoisargentiinalaista taikauskoa. ”Likaisen sodan” aikaisia katoamistapauksia. Särkyneitä sydämiä, ihastuksia ja myötätuntoa. Mitä liekit meiltä veivät on poliittisen historian ja pop-kulttuurin läpitunkemaa sukupolvikirjallisuutta. Väkevät, trillerimäiset tarinat jäävät kummittelemaan lukijansa mieleen pitkäksi aikaa.
Mariana Enriquez (s. 1973 Buenos Airesissa) on journalisti ja kirjailija, joka kirjoitti esikoisromaaninsa teini-ikäisenä ja nauttii kulttimainetta ympäri maailmaa. Mitä liekit meiltä veivät on myyty 25 maahan ja se oli bestseller espanjankielisessä maailmassa. Enriquez on voittanut Premio Ciutat de Barcelona, Premio Herralde ja Premio Estado Crítico -palkinnot. Hänen tuotantoonsa kuuluu novelleja, romaaneja ja asiaproosaa, muun muassa matkaopas maailman hautausmaille. Häntä on nimitetty mm. “goottilaiseksi realismin kuningattareksi”.
Mitä muut ajattelevat
Arvostelut teokselle Mitä liekit meiltä veivät – E-kirja, Äänikirja
Mmm
Sampo
Paras lukemani kirja pitkään aikaan.
Krista
Kamala ja hirveä, ravisuttava kurkistus ihmisen pahuuteen ja raakuuteen. Samalla silmiä avaava maailmaan ja oman kuplan ulkopuolelle.
Mirka
Hyvä, että löysin tämän muualla palkitun kirjan. Kiehtova kauhu ja mielenkiintoinen kulttuuri sekottuu, niin että on hyvä tietää vähän lähihistoriasta.
Pia
Kiinnostava ja karmiva kokoelma moderneja kauhutarinoita Etelä-Amerikasta.
Annamari
Aivan uskomattoman mielenkiintoista luettavaa, kaikesta pöyristyttävyydestään huolimatta.
Saija
Hieno
Tykkäsin Buenos Airesin ja sen sisäänsä kätkemien kohtaloiden kuvaamisesta. Ja siitä, miten raaka todellisuus, yliluonnollinen ja folklore sekoittuvat. Tunsin astelevani Constituciónin kaduilla Enriquezin hahmojen kanssa. Omaan makuuni mysteerit olisivat saaneet aueta enemmän. Joka tapauksessa hieno, unenomainen tunnelma ja hyvä yhteiskunnallinen ote. Kaikilla tavoin huonon, vätysmäisen heteromiehen trooppia oli hauska seurata. Googlettelin paljon ja opin mm. Buenos Airesin katukuvaan kuuluvista slummeista ja ympäristötuhojen järkyttävästä asteesta. Lämmin suositus!
Sara