Mitä liekit meiltä veivät- Mariana Enriquez

Arvostelu 4.1
6h 50min
154 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

”Mosaiikkikuva maailmasta, partateristä koottu peilipallo.” The Guardian

Omaääninen, aikamme idolien suosittelema kiihkeä tarinakokoelma Buenos Airesin sydämen sykkeestä.

Naisia, jotka sytyttävät itsensä tuleen protestina lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Pohjoisargentiinalaista taikauskoa. ”Likaisen sodan” aikaisia katoamistapauksia. Särkyneitä sydämiä, ihastuksia ja myötätuntoa. Mitä liekit meiltä veivät on poliittisen historian ja pop-kulttuurin läpitunkemaa sukupolvikirjallisuutta. Väkevät, trillerimäiset tarinat jäävät kummittelemaan lukijansa mieleen pitkäksi aikaa.

Mariana Enriquez (s. 1973 Buenos Airesissa) on journalisti ja kirjailija, joka kirjoitti esikoisromaaninsa teini-ikäisenä ja nauttii kulttimainetta ympäri maailmaa. Mitä liekit meiltä veivät on myyty 25 maahan ja se oli bestseller espanjankielisessä maailmassa. Enriquez on voittanut Premio Ciutat de Barcelona, Premio Herralde ja Premio Estado Crítico -palkinnot. Hänen tuotantoonsa kuuluu novelleja, romaaneja ja asiaproosaa, muun muassa matkaopas maailman hautausmaille. Häntä on nimitetty mm. “goottilaiseksi realismin kuningattareksi”.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Sari Selander

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 50min

Sivut:

154

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.5.2021

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510467756

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510467763

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mitä liekit meiltä veivät – E-kirja, Äänikirja

Mmm

Sampo

Paras lukemani kirja pitkään aikaan.

Krista

Kamala ja hirveä, ravisuttava kurkistus ihmisen pahuuteen ja raakuuteen. Samalla silmiä avaava maailmaan ja oman kuplan ulkopuolelle.

Mirka

Hyvä, että löysin tämän muualla palkitun kirjan. Kiehtova kauhu ja mielenkiintoinen kulttuuri sekottuu, niin että on hyvä tietää vähän lähihistoriasta.

Pia

Kiinnostava ja karmiva kokoelma moderneja kauhutarinoita Etelä-Amerikasta.

Annamari

Aivan uskomattoman mielenkiintoista luettavaa, kaikesta pöyristyttävyydestään huolimatta.

Saija

Hieno

Tykkäsin Buenos Airesin ja sen sisäänsä kätkemien kohtaloiden kuvaamisesta. Ja siitä, miten raaka todellisuus, yliluonnollinen ja folklore sekoittuvat. Tunsin astelevani Constituciónin kaduilla Enriquezin hahmojen kanssa. Omaan makuuni mysteerit olisivat saaneet aueta enemmän. Joka tapauksessa hieno, unenomainen tunnelma ja hyvä yhteiskunnallinen ote. Kaikilla tavoin huonon, vätysmäisen heteromiehen trooppia oli hauska seurata. Googlettelin paljon ja opin mm. Buenos Airesin katukuvaan kuuluvista slummeista ja ympäristötuhojen järkyttävästä asteesta. Lämmin suositus!

Sara