Mitt i allt : historien om Herman Lindqvist om han får berätta den själv

- Herman Lindqvist

Arvostelu 4.3
14h 9min
403 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Från tolvårsåldern var mitt huvud fyllt av bara två tankar som sedan dess nog aldrig lämnat min skalle: flickor och resor ut i världen.

Herman Lindqvist, journalisten och författaren som har skrivit Sveriges historia i elva band och fått både folkets och kungens barn att sluka den, han vänder nu blicken mot sitt eget liv och ger oss sin egen historia: Mitt i allt.

Herman Lindqvist växte upp på svenska ambassaden i Helsingfors där hans far var pressattaché. En ström av politiker och korrespondenter gästade hemmet och det blev alldeles naturligt att Herman ville ut i världen som journalist. I sin bok berättar han om åren i hetluften, då han upplevde ett tjugotal krig i tre världsdelar. Men han berättar också om sina förfäder i den svenska arbetarrörelsen, om barndomen som präglade honom i efterkrigstidens Helsingfors, om olyckor och glädjeämnen och om ett livsavgörande möte i Kairo.

I Mitt i allt berättar Herman Lindqvist också om framgångar och motgångar med böckerna han har skrivit (fler än femtio!), om storverket Historien om Sverige, om hur ”Hermans historia” i TV kom till och om hur han fick ett hemligt uppdrag av kung Carl Gustaf.

Miljoner läsare har blivit intresserade av historia tack vare Hermans berättelser om människorna bakom den. Hans egen historia är förstås också full av människor. I Mitt i allt bjuder han på överraskande porträtt av kända och okända, kungligheter och vanligt folk, men framförallt lär vi känna honom själv. Han är lika underhållande som vanligt, men bakom det goda humöret i självbiografin skymtar allvaret. Herman delar med sig av det som livet lärt honom.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

14h 9min

Sivua:

403

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

8.10.2012

Äänikirjan kustantaja:

Bonnier Audio

ISBN Äänikirja:

9789173486484

E-kirjan kustantaja:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-kirja:

9789100127930

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mitt i allt : historien om Herman Lindqvist om han får berätta den själv – Äänikirja, E-kirja

Jännittävä tarina kirjailijan omasta elämästä.

Sanna