Mökin keittokirja

Mökin keittokirja

Tietoa kirjasta

Opas parempaan mökkiruokaan!

Kun vesi tulee keittiöön ämpärissä kantamalla ja lähikaupan eksoottisin yrtti on basilika, voi mökin arki pyöriä helposti makkaran ja fetasalaatin ympärillä. Mökin keittokirja inspiroi ottamaan kaiken irti mökistä, laittamaan herkullista arkiruokaa tuvan keittokomerossa sekä kokkaamaan kokonaisia aterioita ulkona.

Kirja rakentuu viiden ruoanlaittopaikan ympärille: mökin keittiön, muurinpohjapannun, grillin, savustuspöntön ja nuotion. Kaikissa niissä valmistetaan ruokia, joiden raaka-aineet löytyvät helposti ja ovat kauden mukaisia ja jotka sopivat mökkielämään. Kirjan ohjeilla opitaan varustelemaan mahdollisimman monipuolinen kuiva-ainekaappi ja kaivamaan kuoppa rosvopaistille. Lopusta löytyvät myös kaikki mökillä tarpeelliset perusreseptit, kuten lettutaikina ja piirakkapohja.

Kirjan tekijä Meri-Tuuli Lindström on kokki, joka rakastaa ruoanlaittoa ulkoilmassa. Mökillä ollessaan koko tontti on hänen keittiötään ja jännitys siitä, saadaanko illallispöytään järvikalaa vai juureksia on osa mökillä kokkaamisen viehätystä.

Kirjan upeat valokuvat on ottanut valokuvaaja Lauri Tamminen, joka nauttii mökkeillessään erityisesti päiväunista aurinkotuolissa, avotulella tehdystä ruoasta ja kesäisistä auringonlaskuista järvellä. Yleensä mökille lähtiessään hän jättääkin kameransa kotiin, lukuun ottamatta mökkireissuja Meri-Tuulin kanssa.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mökin keittokirja