Molly & Henry

Romaani sotavuosilta

- Kjell Westö

Arvostelu 4.2
16h 32min
387 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Mestarikertojan dramaattinen romaani sukeltaa historiamme tummimpiin vuosiin. Mitä sota tekee ihmiselle, elämälle, rakkaudelle?

Molly kiertää Ruotsia teatteriseurueen kanssa samaan aikaan, kun Suomi taistelee talvisodassa. Huoli läheisistä jäytää kunnianhimoista näyttelijää, samoin oma tulevaisuus: onko hänen tähtensä jo laskussa, ennen kuin ehti kunnolla noustakaan?

Henry-sulhanen joutuu rintamakirjeenvaihtajana todistamaan sodan karmeuden. Hän haluaisi kertoa näkemästään totuudenmukaisesti, mutta ankara aika ei salli säröjä isänmaalliseen julkisivuun.

Kun koittaa hauras välirauha, Molly ja Henry joutuvat kohtaamaan uudelleen toisensa, menneisyyden aaveensa, kaiken mitä sota heissä särki.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Laura Beck

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

16h 32min

Sivua:

387

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789511472827

E-kirjan kustantaja:

Otava

ISBN e-kirja:

9789511472810

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Molly & Henry – E-kirja, Äänikirja

Jälleen upeaa ajan kuvausta sotaa käyvästä Helsingistä. Henkilöt muuttuvat eläviksi ja monisärmäisiksi vetävän kerronnan myötä. Yksi ikävä käännöskukkanen on tekstissä: Espoon Stensvikin kylä oli sota-aikaan Stensvik, vasta Asuntosäätiön lähiörakentamisen myötä se sai suomen kielisen nimen Kivenlahti 60-luvun lopulla.

Heikki

Pidin enemmän Westön aiemmista. Tämä oli ohuempi

Ole

Kirja kertoo sodan typeryydestä ja sotapropagandasta, siitä ettei mihinkään sotaan liittyvään uutisointiin voi sokeasti uskoa. Westö kirjoittaa hyvin niin kuin aina, mutta juoni on turhan keskinkertainen. Loppu on koskettava.

Jukka

Loistava, humaani kuvaus ihmisistä sodassa - myös rintaman ulkopuolella.

Virve