Mona-Lisan varkaus

Mona-Lisan varkaus

Tietoa kirjasta

Leonardo da Vinci (1452-1519) oli Italian renessanssin monipuolisin taitaja ja kenties ihmiskunnan suurin nero. Hänen kuuluisin työnsä on kiistatta Mona-Lisa eli La Gloconda, joka edustaa hienoa ja täydellistä tekniikkaa. Se on maalattu ohuin lasuurivärein, ja on sanottu, että se suorastaan hehkuu sisältäpäin tulevaa valoa. Maalaus syntyi taiteilijan myöhemmällä kaudella. Hän otti se mukaansa Ranskaan vuonna 1516 ja myi Ranskan kuninkaalle Frans ensimmäiselle. Tuskin minkään muun teoksen kuvaama henkilö on herättänyt katsojissa sellaista uteliaisuutta kuin salaperäisesti hymyilevä La Gloconda. Arvoituksellista hymyä on yritetty selittää monin tavoin. Mallin sanottiin oleva Mona Lisa Gherardini, joka oli naimisissa firenzeläisen kauppiaan, Glocondon kanssa, mistä johtuu kuvan kansainvälisesti käytetty nimi. Maalausta Mona-Lisa on säilytetty aina Pariisin Louvressa. Tänään sitä esitellään panssarilasin takaa, mutta on ollut myös aikoja, jolloin yleisö pääsi siihen käsiksi – pahoin seurauksin.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja on historiallinen teos. Kertomukset ja kokoelmat on julkaistu, kun ne kirjoitettiin, ja ne voivat joissain yksittäistapauksissa sisältää vanhentunutta tai kiistanalaista materiaalia. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei ole kustantajan kannanotto.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja sisältää laajan valikoiman todellisia rikostapauksia Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja Islannista. Henkeäsalpaavissa tarinoissa uppoudutaan Pohjolan poliisien jännittävimpiin tapauksiin, ja rikoksista kertovat poliisit ovat itse olleet mukana niiden selvittämisessä. Sarjassa lukija pääsee kokoamaan mutkikasta palapeliä syyllisten löytämiseksi.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja on historiallinen teos. Sarja ilmentää aikaa, jona se on kirjoitettu ja sen sisältö voi olla osittain vanhentunutta tai kiistanalaista. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei kuvasta kustantamon kantaa tai näkemystä. rn

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mona-Lisan varkaus