Mordet i Roslagen- Jan Olsson, Reine Nelson

Arvostelu 3.9
8h 6min
Polisen och advokaten
bookCoverFor

Yhteenveto

Stockholm skakas av ett våldsamt rån på ett växlingskontor. Nästan samtidigt blir ett äldre par mördade och deras hus i Roslagen sprängs sönder och samman. Medan polisen snabbt kan gripa rånarna står man handfallen inför det obegripliga dubbelmordet på den norduppländska landsbygden. Åren går utan att dådet klaras upp. Men helt plötsligt, under utredningen av ett nytt fall många år senare, syns förgreningar som leder tillbaka i tiden, till inte bara det ena fallet utan båda.

Författaren Jan Olsson har varit verksam som polis i över 50 år, både inom tekniska roteln i Stockholm och som kommissarie på rikskrim. Han har arbetat med utredningen om lasermannen John Ausonius och mordet på Catrin da Costa. Han har även arbetat med fallet Quick, vilken han lämnade mot bakgrund av den inriktning utredningen tog. Han har även varit chef för polisens s.k. gärningsmannaprofilgrupp.
Författaren Reine Nelson har varit verksam som advokat i över 40 år med inriktning på brottmål och konkurser. Han har haft uppdrag som försvarare i bl.a. gängrelaterade brott, rättegången mot Mille Markovic och omskrivna s.k. cold case-mord.
Plattformen för författarskapet i serien ”Polisen och advokaten” är, att med utgångspunkt från mångåriga erfarenheter och kunskaper, berätta om brottens mörker och olika skepnader genom beskrivningar av dessa från rättsapparatens olika sidor.

Muoto:
Äänikirja
Osa:

4

Äänikirjan kesto:
8h 6min
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
17.8.2021
Äänikirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN Äänikirja:
9789179952860

© Lind & Co (Äänikirja)