Mordet på Gotön- Jan Olsson, Reine Nelson

Arvostelu 3.9
9h 49min
Polisen och advokaten
bookCoverFor

Yhteenveto

På Gotön i Stockholms skärgård är midsommarfirandet i gång. Men för Peter Backlund, en av festdeltagarna, ska inget bli som vanligt. Han vaknar upp på sjukhus, utan några minnen av gårdagskvällen och med polisen vid sängen som meddelar att han är anhållen för mord på sin fru. Den pensionerade polisen Sigge Wall blir snart indragen i fallet och tillsammans med Backlunds försvarsadvokat Carolin van Bommel hittar han spår som pekar bort från polisens teorier; spår med kopplingar till andra tider, andra kvällar och andra passioner.

Författaren Jan Olsson har varit verksam som polis i över 50 år, både inom tekniska roteln i Stockholm och som kommissarie på rikskrim. Han har arbetat med utredningen om lasermannen John Ausonius och mordet på Catrin da Costa. Han har även arbetat med fallet Quick, vilken han lämnade mot bakgrund av den inriktning utredningen tog. Han har även varit chef för polisens s.k. gärningsmannaprofilgrupp.
Författaren Reine Nelson har varit verksam som advokat i över 40 år med inriktning på brottmål och konkurser. Han har haft uppdrag som försvarare i bl.a. gängrelaterade brott, rättegången mot Mille Markovic och omskrivna s.k. cold case-mord.
Plattformen för författarskapet i serien ”Polisen och advokaten” är, att med utgångspunkt från mångåriga erfarenheter och kunskaper, berätta om brottens mörker och olika skepnader genom beskrivningar av dessa från rättsapparatens olika sidor.

Muoto:
Äänikirja
Osa:

1

Äänikirjan kesto:
9h 49min
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
13.5.2020
Äänikirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN Äänikirja:
9789179950262

© Lind & Co (Äänikirja)