Mordet på Gustav III- Dick Harrison

Arvostelu 4.1
4h 17min
129 Sivut
Sveriges dramatiska historia
bookCoverFor

Yhteenveto

På kvällen den 16 mars 1792 träffas Sveriges konung Gustav III av ett skott i ryggen. Mannen som håller i pistolen är Jacob Johan Anckarström, men han är långtifrån ensam. Bakom honom står/Vid hans sida finns en hel sammansvärjning av adelsmän som under flera år känt ett växande missnöje med kungens politik.

Historikern Dick Harrison skildrar dramat på Operan i Stockholm och attentatets för- och efterspel. Han berättar om den enväldige regenten Gustav III, om upprorsmakaren Anckarström och om de andra personerna i det blodiga dramats centrum och periferi. Det är en mörk historia om tyranni, despotism, krig och statskupp. Men det är också en historia om mänskligt mod och beslutsamhet, om obändig frihetslängtan och en vilja att sätta allt på spel och vara beredd att ta den yttersta konsekvensen av de allra vidrigaste handlingar.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

7

Äänikirjan kesto:

4h 17min

Sivut:

129

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

18.6.2019

Äänikirjan kustantaja:

Historiska Media

ISBN Äänikirja:

9789177890584

E-kirjan kustantaja:

Historiska Media

ISBN e-kirja:

9789177892151

© Historiska Media (Äänikirja)

© Historiska Media (E-kirja)