Mordet på Lidingö- Jan Olsson, Reine Nelson

Arvostelu 4
7h 32min
Polisen och advokaten
bookCoverFor

Yhteenveto

Invånarna på Lidingö chockas när en juridikstudent hittas död.
Kommissarie Conrad Viklund finner snabbt svaren på tre av de fem klassiska frågor som en mordutredare behöver ställa: var, när och hur mordet begåtts. Men de två avgörande frågorna, vem som begått mordet och varför, leder långt bort från vad han kunnat föreställa sig.

Författaren Jan Olsson har varit verksam som polis i över 50 år, både inom tekniska roteln i Stockholm och som kommissarie på rikskrim. Han har arbetat med utredningen om lasermannen John Ausonius och mordet på Catrin da Costa. Han har även arbetat med fallet Quick, vilken han lämnade mot bakgrund av den inriktning utredningen tog. Han har även varit chef för polisens s.k. gärningsmannaprofilgrupp.
Författaren Reine Nelson har varit verksam som advokat i över 40 år med inriktning på brottmål och konkurser. Han har haft uppdrag som försvarare i bl.a. gängrelaterade brott, rättegången mot Mille Markovic och omskrivna s.k. cold case-mord.
Plattformen för författarskapet i serien ”Polisen och advokaten” är, att med utgångspunkt från mångåriga erfarenheter och kunskaper, berätta om brottens mörker och olika skepnader genom beskrivningar av dessa från rättsapparatens olika sidor.

Muoto:
Äänikirja
Osa:

3

Äänikirjan kesto:
7h 32min
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
30.6.2021
Äänikirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN Äänikirja:
9789179950279

© Lind & Co (Äänikirja)