Muistin varassa

Oikeusprosessi ja totuus

- Julia Korkman

Arvostelu 4.4
10h 53min
254 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Todistajan muistikuvat voivat olla oikeusprosessin keskeisin todiste. Muisti on kuitenkin luonteeltaan muovautuva, oikukas ja joskus suorastaan epäluotettava. Ihmisen muisti ei siis toimi kuin videokamera, mutta se on siitä huolimatta mahtava tietolähde. Jotta muistia voitaisiin parhaiten hyödyntää, täytyy ensin ymmärtää kuinka se toimii.

Miksi muistamme tapahtumat ja yksityiskohdat niin eri tavoin? Kuinka pitkään jonkin asian voi muistaa? Mikä olisi paras tapa saada mahdollisimman luotettava todistajanlausunto? Voidaanko oikeudenkäynnin lopputulos ratkaista muistikuvan varassa?

Oikeuspsykologi Julia Korkman vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin havainnollisesti ja mukaansatempaavasti hyödyntäen asiantuntemustaan käytännöstä ja tutkimuksesta. Hän valaisee muistin toimintaa käyttäen useita, todellisia oikeustapauksia 1600-luvun noitaoikeudenkäynneistä Bodom-surmiin ja Olof Palmen murhaan.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 53min

Sivua:

254

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.10.2022

Äänikirjan kustantaja:

Kustantamo S&S

ISBN Äänikirja:

9789515257604

E-kirjan kustantaja:

Kustantamo S&S

ISBN e-kirja:

9789515257314

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Muistin varassa – E-kirja, Äänikirja

Koko oikeusprosessi perustuu siis pelkkään sattumanvaraisuuteen ja kaikkitietävät erehtymättömät eri alojen ihmiset hoitavat väärin kaikkien alojen asioita. Kiitos, kiitos, kiitos, mutta mieluummin asiat Havukka-ahon ajattelijan hoitoon pelkän tieteellisyyden sijaan.

Pekka

Todella mielenkiintoinen!

Kaisa

Erittäin hyvä ja valaiseva kirja. Asiantuntijaa oli hyvä kuulla 👍

Maarit

Lukemisen arvoinen!

Teija