Musashi- Eiji Yoshikawa

Arvostelu 4.4
56h 20min
1159 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Monumentaalinen seikkailuromaani Japanin samuraiajalta.

Satoja miljoonia kappaleita myynyt klassikko on kertomus voittoisasta samurai Musashista. Se on ainutlaatuinen johdatus japanilaiseen sankariperinteeseen, mistä ei puutu muskettisoturimaista älyä tai robinhoodlaista oveluutta.

1600-luvun alun Japaniin sijoittuva teos kertoo maalaispoika Musashista, joka lähtee kotoaan vahvana, mutta henkisesti kypsymättömänä nuorukaisena. Hän pääsee opiskelemaan sodankäynnin taitoa kirjoista, mutta harjoittelemaan taistelua myös käytännössä. Musashin on kuitenkin nähtävä maailmaa ja opittava elämää ennen kuin hänestä voi kasvaa suurenmoinen miekkamies ja kansallissankari. Mutta voiko miekan avulla tuoda kansalle rauhaa ja onnea?

Eiji Yoshikawa (1892-1962) on rakastetuimpia japanilaisia kirjailijoita. Hän kuvasi romaanissaan historiallista miekkamiestä Miyamoto Musashia, jonka teos Maa, vesi, tuli, tuuli ja tyhjyys kuuluu kamppailulajien harrastajien lukemistoon tänäkin päivänä. Musashi ilmestyi alun perin jatkokertomuksena Asahi Shimbun -lehdessä vuosina 1935-39 ja koottiin sittemmin muhkeaksi romaaniksi. Takehiko Inouen suosittu manga Vagabond perustuu romaaniin.

Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Paula Herranen
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
56h 20min
Sivut:
1159
Kielet:
suomi
Julkaistu:
20.5.2022
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510481394
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510481387

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Musashi – Äänikirja, E-kirja

Mielenkiintoinen kuvaus 1600-luvun Japanin Samurai-yhteiskunnasta - japanilaisella pikkutarkuudella kerrottuna. Hyvä lukija

Risto

Upea kirja!

Lea

Ihan ok kirja.

Harri

Kiinnostavaa ajankuvaa 1600-luvun japanilaisesta samurai-elämästä. Kelpo viihdettä, jos pystyy sietämään puskafarssimaisen juonen kuljetuksen, joka perustuu jatkuviin, uskomattomiin yhteensattumiin.

Jani

Pitkään odottanu jo että tää tulis tänne, olen lukenut kirjan pari kertaa aiemmin, nyt menee kuunteluun.

Tomtom

Tätä oon pitkään oottanut kuunneltavaksi. ありがとうございます

Antti

Ok

Mikko

Paras kirja ikinä!

Pauli

Mahtava!

Oskari

Hyvä tarina. Raskas alku ja paljon henkilöitä mitkä ei meinaa pysyä mielessä.

Harri

Upea kirja sekä erinomaisen eläytyvä lukija. 5/5 kokemus.

Jesse

Yksi parhaista

Juha

Erittäin mukaansatempaava kirja. Mahtavaa että tästä klassikosta on tehty äänikirja. Tämän parissa vierähtää pari vuorokautta kuin huomaamatta.

Teemu

Mukaan pääseminen vie aikansa, mutta palkitsee. Hieno kertomus samurai-ajan elämästä ja suuresta soturista. Itämaista viisautta on ripoiteltu pitkin kirjaa. Oppimisen ja oivaltamisen tie.

Niilo

Äänikirja alkaa viidennestä osasta.

Sami