Myrskymurhat
      
Jaa kirja    

Västervikissä Ruotsin itärannikolla poliisina toimiva Jessica Jackson perii isältään läheisellä Sysisaarella sijaitsevan vanhan meijerin, jonne hän unelmoi perustavansa pienpanimon. Hänen suunnitelmansa menevät kuitenkin katkolle, kun saaren rantaan ajelehtii ruumis.

Kyläjuhlista katoaa nuori nainen, ja merkit viittaavat väkivaltarikokseen. Jessicalla ei ole selkeää mielikuvaa illan tapahtumista, vaikka hän oli itsekin mukana juhlissa. Ainakin paikalla oli muutaman hengen porukka, jonka jäsenistä yksi häiritsi tyttöä.

Kotikenttäetunsa ansiosta Jessica päätyy johtamaan jatkuvasti mutkistuvaa rikostutkintaa. Kun raju myrsky eristää saaren mantereesta, hän jää hoitamaan tapausta ihan yksin. Saaren idylli murtuu, kun koko ajan paljastuu lisää vihaa, petoksia ja valheita. Murhatuksi tulemisen uhallakin saaren asukkaat yrittävät pitää salaisuutensa, jonka paljastuminen voi tuhota monta elämää.

Alun perin Smålandin Vimmerbystä kotoisin oleva Samuel Karlsson (s. 1969) on kirjailija ja toimittaja, joka asuu perheensä kanssa Tukholman lähellä. Karlsson on kotimaassaan luonut Jessica Jackson -sarjan avulla menestyksekkään kirjailijanuran varsinkin äänikirjojen parissa.

Näytä lisää