Naisten sota

Naisten sota

Tietoa kirjasta

Sota yltää kaikkialle, makuuhuoneisiinkin.

Ilolinnuista tutut rouva Kukkin tytöt jatkavat elämää tallinnalaisessa bordellissaan Viron neuvostomiehityksen aikana vuonna 1941.

Maailman tapahtumia seurataan kiihkeästi, Suomen jatkosota alkaa. Virossa ilmiannot ja kyyditykset tihenevät ja ihmisiä katoaa. Keskinäinen luottamus horjuu. Selviääkö edes rouva Kukk salaisen poliisin kuulustelusta puhtain paperein? Virolaisten naisten dramaattiseen tarinaan kietoutuvat neuvostoliittolaiset ja saksalaiset – ja muuan maailman tuntema hohdokas amerikkalainen. Itse kullakin on salaisuutensa, toisista löytyy yllättävää rohkeutta, mutta kaikella on hintansa.

Mart Sander (s. 1967) on virolainen muusikko, ohjaaja, kirjailija, näyttelijä, taidemaalari ja televisiojuontaja. Kolmiosainen Rouva Kukkin tytöt (Litsid, 2015–2019) on noussut Virossa suureen suosioon, ja sitä on kiitetty erityisesti taitavasta viihteen ja historian yhdistämisestä. Kirjoista on tehty myös tv-sarja, joka sai 2019 virolaisen vuoden parhaan sarjan EFTA-palkinnon ja on päässyt kansainväliseen levitykseen.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Naisten sota