Näkymättömät naiset

Näin tilastot paljastavat miten maailma on suunniteltu miehille

Arvostelu 4.4
11h 22min
291 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Hämmästyttäviä faktoja miesten muotoisesta maailmasta

Kovaan tutkimustietoon nojautuva Näkymättömät naiset osoittaa vastaansanomattomasti, miten naiset ovat unohtuneet yhtälöstä maailmaa rakennettaessa.

Kuvittele maailma, jossa älypuhelin on liian suuri käteesi, jossa syömäsi lääkkeet ovat usein sopimattomia elimistöllesi, jossa riskisi loukkaantua auto-onnettomuudessa on 47% korkeampi. Tervetuloa naisten maailmaan.
Näkymättömät naiset kokoaa yhteen tuoretta tutkimustietoa, kovaa dataa ja kiehtovia esimerkkitapauksia niin lääketieteestä, sosiaalipolitiikasta, teknologiasta kuin kaupunkisuunnittelusta ja osoittaa, miten maailma on suunniteltu miesten mittojen mukaan. Informaatio, jonka varassa rakennamme ja kehitämme maailmaa, ei olekaan neutraalia vain naiset poissulkevaa. Tähän on aika saada muutos.

Caroline Criado Perez (s. 1984) on palkittu englantilainen feministi ja tietokirjailija, joka on muun muassa saanut kampanjoinnillaan Jane Austenin kuvan kymmenen punnan seteliin. Näkymättömät naiset on hänen toinen tietoteoksensa. Se sai vuonna 2019 sekä Royal Societyn arvostetun Vuoden tiedekirja -palkinnon että Financial Timesin Vuoden bisneskirja -palkinnon.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Arto Schroderus

Muoto:

Äänikirjan kesto:

11h 22min

Sivua:

291

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.3.2020

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510446812

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510446805

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Näkymättömät naiset –
Äänikirja, E-kirja

Ihme jos tämä kirja ei tee kenestä tahansa feministiä

Olin jo lukenut muutamista kirjassa käsitellyistä epäkohdista, mutta löi ällikällä, kuinka loputtomasti niitä epäkohtia löytyy. Onneksi kirja tarjoaa niihin myös ratkaisuja. On ihme, jos tämä kirja ei tee kenestä tahansa feministiä.

Juho

Kirjaa voi suositella ihan jokaiselle, mutta erityisesti niille jotka kehittävät palveluita tai tekevät yhteisiä päätöksiä. Sisältö pohjautuu dataan ja sen puuttumisen ongelmiin, eikä miehiä syyllistävään öyhötykseen

Karoliina

Hyvä muistutus kaikille naisille miten perusoikeuksien puolesta on jatkettava taistelua joka ikinen päivä. Myös saavutetut oikeudet voidaan murentaa, jos naisedustusta ei ole päättävissä asemissa riittävästi. Kuuntelusuositus!

Elina

Synkkää tekstia ja asiaa. Vaikka monet esimerkit ei kohdistu Suomeen/pohjoismaihin eikä resonoi omassa arjessa niin onhan tämä järkyttävää.

Jussi