Nattsidan

- Joyce Carol Oates

Arvostelu 3.2
1h 17min
35 Sivua
Novellix
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

I Joyce Carol Oates novell Nattsidan visar hon prov på sin skicklighet som berättare av såväl skräcklitteratur som kortprosa, två sidor hos den den ständigt nobelpristippade författaren som varit mindre uppmärksammade. Nattsidan utspelar sig under slutet av 1800-talet och läsaren sugs in i en kuslig berättelse som utspelar sig i en värld av spiritism och mediala kontakter, där liv ställs mot död, förnuft mot känsla, tro mot kunskap.

Även om Fru A. hade informerat oss i förväg om att vi inte skulle få bevittna några fysiska fenomen syntes ibland ljus som glimrade till i det släckta rummet, som de svagt puls-erande ljus som eldflugor åstadkom-mer, och både Perry Moore och jag själv kände ekbordet vibrera under våra fingrar.

"En människas sökande efter sanning - och ett samhälle i omvandling. I ett kort format greppar Joyce Carol Oates över stora skeenden. Ruggigt skickligt." UNT

Nattsidan är Novellix nr 32. Ljudnovellen är inläst av Björn Granath. Novellix-novellerna finns i tre format - som e-bok, ljudbok och pappersbok. Du kan även prenumerera på dem.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Johan Theorin

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Sarja:

Osa:

32

Äänikirjan kesto:

1h 17min

Sivua:

35

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

12.12.2013

Äänikirjan kustantaja:

Novellix

ISBN Äänikirja:

9789187451218

E-kirjan kustantaja:

Novellix

ISBN e-kirja:

9789187451171