Navalnyi ja Venäjän oppositio

  Tulossa oleva kirja

Äänikirja: 1.2.2022

E-kirja: 1.2.2022

Kuka on Aleksei Navalnyi?

Tietokirja Navalnyi ja Venäjän oppositio kertoo itänaapurimme tunnetuimmasta mielipidevangista ja siitä, mitä hän merkitsee maansa tulevaisuudelle.

Kuka Aleksei Navalnyi oikeastaan on? Tämä kysymys hämmentää monia edelleen, vaikka Nalvalnyi on Venäjän tunnetuin oppositiopoliitikko ja uutislähetysten vakioaihe.

Navalnyi kiinnostui politiikasta vuonna 2000 valmistuttuaan sitä ennen juristiksi. Hän liittyi ensin liberaaliin Jabloko-puolueeseen ja nousi sen riveissä, mutta hänet erotettiin vuonna 2007 äärinationalististen mielipiteidensä vuoksi. Sen jälkeen hän oli perustamassa maahanmuuttovastaista ja nationalistista Narod-puoluetta. Myöhemmin Navalnyi on ottanut julkisuudessa etäisyyttä nationalisteihin, mutta hän ei ole katunut puheitaan. Niinpä hänen maailmankatsomuksensa on mysteeri: Onko hän liberaali ihmisoikeuksien puolustaja vai rasisti? Puolustaako hän demokratiaa ja kansainvälistä oikeutta vai uskooko hän väkivaltakoneistojen voimaan?

Tutkijat Ben Noble, Jan Matti Dollbaum ja Morvan Lallouet päättivät ottaa selvää, kuka Navalnyi on, kuinka hänestä on tullut opposition johtohahmo ja mitä hän merkitsee Venäjän tulevaisuudelle. Kirja on kattava läpileikkaus Navalnyista sekä ihmisenä että poliitikkona.

Näytä lisää