Ne, joita emme unohda- Victoria Hislop

Arvostelu 4.1
19h 3min
340 Sivut
Historiaa Välimereltä
bookCoverFor

Yhteenveto

Rakastetut eivät kuole koskaan

Victoria Hislopin Ne, joita emme unohda on historiallinen romaani Kreikan repivästä lähihistoriasta ja henkilökohtaisten valintojen kauaskantoisista vaikutuksista.

Eräänä päivänä Ateenassa pikkuinen Themis-tyttö havahtuu yksin kotonaan ruokapöydän alla leikkiessään korviahuumaavaan pamaukseen ja kaikkialta tulvivaan valoon. Pahasti rappeutunut kotitalo on romahtanut pöydän ympäriltä, mutta Themis ja suuri ruokapöytä säilyvät kaikkien ihmeeksi ehjänä. Tämä pamaus on kuin lähtölaukaus niille koville ajoille, jotka odottavat naiseksi kasvavaa Themista ja hänen läheisiään.

Tulevina vuosina natsimiehitys, Kreikan poliittinen jakautuminen oikeistoon ja vasemmistoon, sisällissota, nälkä, puute ja kurjuus repivät Themiksen perhettä. Kipeistä henkilökohtaisista ratkaisuista tulee väistämättä poliittisia valintoja. Myös Themiksen päätökset syntyvät vihan ja rakkauden ääripäissä.

Victoria Hislop on tinkimätöntä taustatyötä tekevä kirjailija ja taitava kertoja, jonka historiallisissa romaaneissa mennyt aika herää eloon yhtä aistittavana kuin tämä päivä.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Laura Jänisniemi
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
19h 3min
Sivut:
340
Kielet:
suomi
Julkaistu:
15.4.2021
Äänikirjan kustantaja:
Bazar
ISBN Äänikirja:
9789523761216
E-kirjan kustantaja:
Bazar
ISBN e-kirja:
9789523761209