Neulansilmä

Neulansilmä

Tietoa kirjasta

Jännitystrillerien mestarin Ken Follettin ensimmäinen romaani

Toisen maailmansodan ratkaisevimmat päivät ovat käsillä. Liittoutuneiden armeijakunnat nousevat maihin manner-Eurooppaan minä hetkenä tahansa. Tarkka aika ja paikka on tarkoin varjeltu salaisuus, jonka vain yksi mies natsi-Saksan salaisessa tiedustelupalvelussa pystyy selvittämään. Henry Faber, koodinimeltään Die Nadel, on vannonut paljastavansa liittoutuneiden jättiläisoperaation, sillä hän on saanut toimeksiantonsa itseltään Führeriltä.

Erään englantilaisen maalaiskylän liepeillä yksinäinen vakooja tekee hätkähdyttävän löydön. Mikäli hänen onnistuu välittää tietonsa läpi Englannin valvontaverkoston ahtaan neulansilmän, koko sota saa katastrofaalisen käänteen.

Neulansilmä on piinaavien jännitystrillerien mestarin Ken Follettin ensimmäinen romaani. Teos sai elokuvamaailman Oscariin vertautuvan Edgar Allan Poe -palkinnon vuonna 1979, ja Richard Marquand ohjasi kirjaan pohjautuvan samannimisen elokuvan kaksi vuotta myöhemmin.

Äänikirja on ilmestynyt alun perin vuonna 1987.

Ken Follett syntyi 1949 Walesin Cardiffissa. Hänen isänsä oli pienipalkkainen verotarkastaja. Koska vanhemmat olivat vannoutuneita kristittyjä, Follett ei saanut lapsena katsoa televisiota eikä käydä elokuvissa. Tämän vuoksi hän alkoi käyttää mielikuvitustaan viihdykkeenään. Follett aloitti kirjoittamisen jo lapsena. Follett opiskeli filosofiaa Lontoossa ja työskenteli toimittajana lehdissä ennen kirjallista läpimurtoaan. Omassa kirjoitustyössään Follett pyrkii omien sanojensa mukaan läpikuultavaan proosaan, rakentamaan yksinkertaisia lauseita, jotka lukija ymmärtää kertalukemalla. Näin kieli ei vedä huomiota itseensä vaan vapauttaa viihtymään jännärin parissa, pelkäämään, jännittämään, liikuttumaan. Follett asuu Stevenagessa, Lontoon lähistöllä, vaimonsa Barbaran ja labradorinnoutajien Custardin ja Bessin kanssa. Heillä on talo myös Lontoossa ja Antiquassa. www.ken-follett.com

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Neulansilmä