Nimikirjainmurhat

Nimikirjainmurhat

Tietoa kirjasta

Hercule Poirotin uusi tuleminen

"On hienoa, että kirjallisuuden rakastettujen henkilöiden ei ole pakko kuolla", sanoo Sophie Hannah, jonka Poirot-romaani ilmestyy syyskuussa 2014.

Agatha Christien perikunta päätti fanien toiveesta julkaista upouuden Poirot-mysteerin dekkarikuningattaren kultakauden romaanien hengessä. Kirjoittajaksi valikoitui suosittu jännityskirjailija Sophie Hannah, joka kertoo olleensa Christie-fani viisivuotiaasta lähtien. Hän pitää tehtävää kunniana ja aikoo pysytellä tiukasti Dame Agathan viitoittamalla tiellä: "Poirot ei ala harrastaa rullaluistelua." Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun lopulle, jolloin mestarietsivän harmaat aivosolut olivat vireimmillään.(Haastattelu: The Guardian)

Brittiläinen Sophie Hannah (s. 1971) on niittänyt kansainvälistä mainetta psykologisilla jännäreillä. Hän on Agatha Christien vannoutunut ihailija: "Hercule Poirot ja Neiti Marple sytyttivät minussa halun ryhtyä kirjoittamaan dekkareita, ja Christien nerokkaat juonet ja syvä ihmisluonnon ymmärtämys ovat muokanneet minua kirjailijana."(The Bookseller) Hannah on julkaissut myös viisi runokokoelmaa ja riimitellyt englanniksi Tove Janssonin lastenkirjoja.
Kirjailijan nettisivut: www.sophiehannah.com

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Nimikirjainmurhat