Ninja keittiössä

Ninja keittiössä

Matka japanilaisen ruoan mestariksi

Tietoa kirjasta

Parasta japanilaista ruokaa.

Kirjan reseptit tutustuttavat niin kokeneet kuin aloittelijatkin japanilaisen keittiön saloihin. Mukana ovat parhaat japanilaiset izakaya-reseptit grillatuista kanavartaista misomunakoisoon.

Izakayat ovat japanilaisia kansankuppiloita, joissa syödään rennosti ja kaikenlaisia herkkuja. Ninja keittiössä on sekä keittokirja että tarina ninjakokki Jesper Björkellistä. Se kertoo, miten keskittymisvaikeuksista ja lukihäiriöistä kärsivästä, kiusatusta pojasta tuli ninjakokki, Shinobi-ravintolan perustaja ja yksi Suomen tunnetuimmista sushimestareista ja japanilaistyylisen ruoan tuntijoista. Jesper kertoo seikkailuistaan Japanissa ja siitä, miten täydellinen riisi keitetään ja mistä löytyvät maailman parhaat veitset. Ninja keittiössä avaa myös ovia 2000-luvun suomalaisravintoloiden keittiöihin, joissa epäonnistunut harjoittelija saattoi saada hyppypotkun niskaansa.

Jesper Björkell on Vantaan Hakunilassa kasvanut kokki ja keittiömestari, jota kutsutaan Suomen sushiguruksi. Monipuolisen ravintolakokemuksen ohella hän on perehtynyt japanilaiseen ruokaan ja suorittanut Japanissa sushikoulutuksen ensimmäisenä suomalaisena.

Heikki Valkama on yksi Suomen arvostetuimmista Japanin-tuntijoista. Valkama on kirjoittanut japanilaisesta ruoasta useita kirjoja.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ninja keittiössä