Normandia 1944. Maihinnoususta Pariisin vapauttamiseen- Antony Beevor

Arvostelu 4.2
25h 30min
Kolmannen valtakunnan tuho
bookCoverFor

Yhteenveto

Mestarillinen kuvaus sotahistorian suurimpiin kuuluvan, mutta myös riskeiltään ennenkokemattoman maihinnousun vaiheista ja ratkaisevista hetkistä.

Normandian maihinnousu kuuluu sotahistorian suurimpiin ratkaisutaisteluihin. Liittoutuneiden iskua Englannista Ranskaan osattiin jo odottaa. Silti sen ajankohta ja mittakaava yllättivät Saksan miltei täydellisesti. Atlantin oikullinen sää piti liittoutuneiden sodanjohdon jännityksessä viimeiseen hetkeen saakka. Ratkaisun päiväksi valittiin lopulta kuudes kesäkuuta 1944. Silloin lähtökäskyn saivat liittoutuneiden 175 000 sotilaan joukot tuhansine lentokoneineen, erikoisvalmisteisine panssareineen ja maihinnousualuksineen. Monet maihinnousun riskeistä toteutuivat, mutta kahta kuukautta myöhemmin liittoutuneet ja Ranskan vastarintaliike juhlivat Pariisin vapauttamista. Kuinka jättimäinen operaatio onnistuttiin viemään menestyksellä päätökseen?

Antony Beevor avaa uusimmassa kirjassaan hämmästyttävällä tarkkuudella Normandian maihinnousun vaiheet. Teos on palkitun tekijän kirjoittamaa elävää sotahistoriaa, jossa ei unohdeta rivisotilaan ja siviiliväestön inhimillistä näkökulmaa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Jorma-Veikko Sappinen
Muoto:
Äänikirja
Osa:

2

Äänikirjan kesto:
25h 30min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
13.1.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510462645

© WSOY (Äänikirja)