Normandia 1944. Maihinnoususta Pariisin vapauttamiseen- Antony Beevor

Arvostelu 4.2
25h 30min
Kolmannen valtakunnan tuho
bookCoverFor

Yhteenveto

Mestarillinen kuvaus sotahistorian suurimpiin kuuluvan, mutta myös riskeiltään ennenkokemattoman maihinnousun vaiheista ja ratkaisevista hetkistä.

Normandian maihinnousu kuuluu sotahistorian suurimpiin ratkaisutaisteluihin. Liittoutuneiden iskua Englannista Ranskaan osattiin jo odottaa. Silti sen ajankohta ja mittakaava yllättivät Saksan miltei täydellisesti. Atlantin oikullinen sää piti liittoutuneiden sodanjohdon jännityksessä viimeiseen hetkeen saakka. Ratkaisun päiväksi valittiin lopulta kuudes kesäkuuta 1944. Silloin lähtökäskyn saivat liittoutuneiden 175 000 sotilaan joukot tuhansine lentokoneineen, erikoisvalmisteisine panssareineen ja maihinnousualuksineen. Monet maihinnousun riskeistä toteutuivat, mutta kahta kuukautta myöhemmin liittoutuneet ja Ranskan vastarintaliike juhlivat Pariisin vapauttamista. Kuinka jättimäinen operaatio onnistuttiin viemään menestyksellä päätökseen?

Antony Beevor avaa uusimmassa kirjassaan hämmästyttävällä tarkkuudella Normandian maihinnousun vaiheet. Teos on palkitun tekijän kirjoittamaa elävää sotahistoriaa, jossa ei unohdeta rivisotilaan ja siviiliväestön inhimillistä näkökulmaa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Jorma-Veikko Sappinen
Muoto:
Äänikirja
Osa:

2

Äänikirjan kesto:
25h 30min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
13.1.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510462645

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Normandia 1944. Maihinnoususta Pariisin vapauttamiseen – Äänikirja

👍

Markus

Eriomainen kuvaus molemmista sodan osapuolista

Markku

Massiivinen kirja Normandian maihinnoususta.

Pete

Beevorin kenties heikoin teos toisesta maailmansodasta, silti hyvä ja asiantunteva. Lukija valitettavasti epäonnistuu yrityksessään luoda kuunnelmaa.

Samuli

Mielenkiintoinen ja selkeä kuvaus D-dayn tapahtumista myös ennen ja jälkeen. Kuvaukset molempien osapuolten osalta lisäävät ymmärrystä tapahtumista. Lukija erittäin selkeä ja hyvä…

Jyrki

Loistavaa Antony Beevor laatua Todella mielenkiintoinen ja yksityiskohtiin pureutuva kirja ✌️💪👍

Uolevi

Hyvä

Kari