Nukkumatti- Lars Kepler

Arvostelu 4.4
14h 8min
318 Sivut
Joona Linna
bookCoverFor

Yhteenveto

Supersuositun Joona Linna -sarjan neljäs, itsenäinen osa

Kiihkeätempoisessa, nerokkaasti punotussa juonessa uni on kuoleman veli ja Nukkumatti joka lapsen pahin painajainen.

Lumiselta rautatiesillalta löytyy sekava, pahasti kylmettynyt nuori mies. Hän paljastuu kolmetoista vuotta sitten kadonneeksi Mikael Kohler-Frostiksi, sarjamurhaaja Jurek Walterin oletetuksi viimeiseksi uhriksi. Joku on pitänyt Mikaelia vankina, mutta kuka? Walter se ei ole voinut olla, sillä hän on istunut rikoskomisario Joona Linnan ansiosta koko tämän ajan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Mikael itse on vakuuttunut, että vangitsija on Nukkumatti. Hän ei muista muuta kuin unettavan hiekan ja pimeässä kilisevät posliiniset sormenpäät.

Lars Kepler -nimimerkin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Supersuosioon myös Suomessa nousseen sarjan aiemmat osat ovat Hypnotisoija, Paganini ja paholainen ja Tulitodistaja.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Anu Koivunen
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Osa:

4

Äänikirjan kesto:
14h 8min
Sivut:
318
Kielet:
suomi
Julkaistu:
15.12.2015
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789513187484
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789513173531

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Nukkumatti – Äänikirja, E-kirja

Loistava! Jännitystä niin paljon, ettei malta kuin jatkaa lukemista.

Jaana

Mustien sielujen eepos, ei tuottanut mielihyvää, aihealue niin karsea.

Anja

Tässä osui kohdalle pitkästä aikaa hieman jopa ahdistava ja hyvin koukuttava kirja! Lukija sopivan neutraali. Lukujen välit vähän liian pitkät - jää hämmentyneenä odottamaan että jatkuuko vai tilttasiko puhelin… 🤭

Jaana

Kertoja jälleen mahtava!! Kiitos

Isa

..

Jyrki

Good story!

Jarmo

Tosi hyvä!

Tiia

Koukuttava kirja. Lukija mukavan neutraali, eikä tulkitse liikaa. Kuulijalle jää tilaa maalailla hahmoja ja paikkoja itse.

Hanna

Mielettömän hyvä.

Hanna

Uskomatonta, mutta jännittävää.

Liukastumisten ja kaatumisten osuus edelliseen kirjaan verrattuna on lientynyt uskottavalle tasolle. Rikollisten kyvykkyys sen sijaan on edelleen uskomattomalla tasolla.

Jouni

:)

Nanna

Kirjat paranee kirja kirjalta. Ei meinaa malttaa lopettaa ollenkaan.

Tanja

Aika mukaansatempaava.

Tiia

Todella hyvä kirja ja muuten hyvä lukija Toni Kamula, mutta esitän kritiikkiä siitä että hän ei ole ottanut selvää miten ruotsinkielisiä kadunnimiä äännetään oikein. En muista kaikkia väärin äännettyjä niitä oli muutamia.. Esim Biskopsgatan ja Horngatan Biskop (piispa) äännetään ruotsiksi Bisskopps ja Horn (sarvi) äännetään Huurn jne.. Nyt on aika äskettäin kritisoitu mediassa (Monika Fagerholm) miksi äänikirjojen riikinruotsalaiset lukijat eivät osaa ääntää Suomessa sijaitsevia ruotsinkielisiä paikkakuntien nimiä kuten Esbo (virhell. eesbuu) ja Träskända(Järvenpää) tresschénda.. huhhuh Täytyisi lukijan tehdä ’kotiläksynsä’ ja olla tarkkana..

Monica

Jännä kirja, suosittelen

Eeva