Nuoren luonnontutkijan päiväkirja- Dara McAnulty

Arvostelu 4.2
7h 24min
184 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kansainvälinen menestysteos rakkaudesta luontoon ja taistelusta sen pelastamiseksi.

15-vuotiaan Daran puhuttelevat päiväkirjamerkinnät vievät Pohjois-Irlannin kuvankauniisiin maisemiin. Kirja kattaa yhden vuodenkierron keväästä kesään, syksystä talveen, kotona ja koulussa, luonnossa ja hänen sisimmässään.

Teos tarkastelee maailmaa vivahteikkaasti autistisen teinipojan näkökulmasta: tarkkanäköinen luontoaktivisti kuvailee kohtaamisia niin mustarastaiden, sammakoiden, voikukkien kuin jänistenkin kanssa, aina kunnioituksen vallassa ja hämmästellen. Hänen sanansa maalaavat myös lämminhenkisen kuvan tiiviistä perheyksiköstä, joka luovii tietään ihmeellisessä maailmassa.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Leena Ojalatva

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 24min

Sivut:

184

Kielet:

suomi

Julkaistu:

7.7.2021

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789511409670

E-kirjan kustantaja:

Otava

ISBN e-kirja:

9789511394563

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Nuoren luonnontutkijan päiväkirja – E-kirja, Äänikirja

Mielenkiintoista intensiivistä luonnon tarkkailua ja kokemista. Erityisen antoisaa oli kertominen omista kokemuksista ja tuntemuksista, valotti autistisen pojan kokemusmaailmaa ja antoi ymmärrystä siihen, miten hän kokee, tuntee, aistii ja millaisen vaikutuksen nämä aistimukset saavat aikaan.

Merja

Päiväkirja kaukaisilta mailta

Nimensämukaisesti päiväkirjamainen teos. Suomalaiselle lukijalle tulee aika paljon lueteltuja lajeja, jotka eivät taida fennoskandiaan juurikaan kuulua. Lajeja ei juuri kuvailla, ja tätä myöten kirja ei avaudu samoin kuin paikalliselle.

Janne