Nyt sinä kuolet- Kari Hautamäki

Arvostelu 4.3
6h 48min
147 Sivut
Ensihoitajan tositarinoita ambulanssista
bookCoverFor

Yhteenveto

Eteinen on muutaman metrin mittainen kapea käytäväntapainen. Haju on kuvottava, mutta verta tai ruumiita ei näy. Jatkamme muutamia askelia eteisessä eteenpäin, kun vasemmalle avautuu taas uusi käytävä ja näkymä olohuoneeseen. Haju yltyy vahvemmaksi. Oikealla puolella huoneen taaimmaisimmalla seinällä on keittiön pöytä, siitä pari metriä seinää pitkin takaisin meitä kohti ruoan valmistamiseen tarkoitetut tasot helloineen. Helloista metri pari vielä takaisin meitä kohti on huoneen nurkka ja siellä tiskialtaan vieressä jääkaappi-pakastin. Tuolla nurkassa istuu alaston nainen.

Nyt sinä kuolet on jatkoa ensihoitaja Kari Hautamäen tarinoille Tukholman lähiöistä. Ensihoitajana hän kohtaa ihmiset silloin, kun he ovat haavoittuvaisimmillaan. Hän näkee työssään myös paljon kuolemaa, särkyneitä mieliä ja paikaltaan nyrjähtäneitä ihmiskohtaloita. Unohtumattomia kohtaamisia Tukholman yössä ovat myös hissiin rakennettu keittiö, perässä juokseva TV-toimittaja ja mies, joka kuolee kahdesti.

Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa liki 20 vuotta. Hänen esikoisteoksensa Et sinä (vielä) kuole oli rehellinen kuvaus ensihoitoalan raadollisuudesta ja myyntimenestys. Jatko-osa on hätähuuto hoitoalan puolesta ja puheenvuoro turvattomuudesta ja riittämättömyydestä.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

6h 48min

Sivut:

147

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

31.1.2023

Äänikirjan kustantaja:

Deadline Kustannus

ISBN Äänikirja:

9789527492390

E-kirjan kustantaja:

Deadline Kustannus

ISBN e-kirja:

9789527492406

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Nyt sinä kuolet – Äänikirja, E-kirja

Mielenkiintoinen aihe! Kuitenkin melko ikävä ja ylimielinen asenne välittyy jatkuvasti tekstissä, joka itseä kyllä häiritsi.

Ida

Ok kirja. Uskottavakin. Kielen käyttö työkaverille ja työyhteisölle jäi mietityttämään. Asiatonta haukkua työkavereita ala-arvoisilla viittauksilla. Ymmärtääkseni tiimityötä, mutta herpaantuiko ote painetilassa ja itsensä korostaminen tarpeetonta. Lisää kokemusta ja nöyryyttä🙏

Pekka

Olipa hyvin katkera kirjoittaja. Toivottavasti pääset tuosta katkeruudesta eroon.. Ehkä tämä kirjan kirjoittaminen auttoi siihen?

sami

Kirjailijalla on ansionsa ja raadollinen näkökulma yhteiskunnan hätään on tarpeen, mutta päällimmäisenä tästä jäi käteen kyyninen, ylimielinen ja muita halveksuva asenne. Olen itse samaa työtä tekevä kollega ja tällainen tyyppi on ammatillisista ansioistaan huolimatta raskasta ja työilmapiiriä myrkyttävää seuraa. "Helenan" tylyttäminen meni täysin riman alle.

Outi

Ensimmäinen osa oli parempi. Tästä paistaa paikoin liian paljon läpi kirjoittajan itsensä korottaminen muita väheksymällä ja jonkinlainen marttyyriasenne. Alku-ja lopputekstit olivat vuodatuksia, jotka ehkä sopisivat jonnekin mielipidepalstalle paremmin kuin kirjaan. Valtaosin kuitenkin hyvin kerrottuja tarinoita silti ja siksi jaksaa lukea.

Aija

Lukijan paasaava puhetyyli oli ärsyttävä ja päähenkilön röyhkeä tapa kohdella kanssakulkijoita oli pikemmin lapsellista kuin macha.

Tarja

Liikaa patosta ja marinaa. Väärä kanava valitukselle.

Tiina

Perkelleeen mamut... Äijjä settiä

Oskari

Arvostan !! Hyvä kirja .🤗👍

Jorma

Super viihdyttävä ja suorapuheinen

Anna

Silmiä avaava, sopivasti kaunistelematon. Oikein hyvä!! :)

Riina

Kirjan tarinat ensihoitajien vaiherikkaasta työstä jaksoivat kantaa vielä toisen kirjan verran. Kerronta on sujuvaa ja elävää, mutta katkeruus Suomen terveydenhuoltoa ja palkanmaksukykyä kohden tuntui toistuvan ja nostavan omat niskakarvani pystyyn. Vaikka sairaanhoitajien ja ensihoitajien palkat ovat täällä naapurimaita huonommat, työkuorma ja vastuut suuret, ei aiheen jauhaminen ole lukijalle erityisen kiinnostavaa. Tehostesanat menettävät heti ponnekkuutensa, kun niitä toistetaan useita kertoja.

Nora

Tykkäsin kovasti😏

Markku

Yhtä hyvä ellei parempi kuin edeltäjänsä! Ihanan rehellinen, mukaansa tempaava.

Laura

Kumpa suomalaiset päättäjät kuuntelisivat tämän ja uskoisivat suoraa puhetta.

Marjatta