Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

- Jojo Moyes

Arvostelu 4
16h 31min
bookCoverFor

Yhteenveto

Jennifer Stirling herää vuonna 1960 lontoolaisessa sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen. Hän ei muista aiempaa elämäänsä, ei aviomiestään, ei mitään ajasta ennen onnettomuutta. Kotiuduttuaan sairaalasta hän löytää riipaisevan rakkauskirjeen, jonka täytyy olla osoitettu hänelle. Allekirjoituksena on vain ”B” - mies, jonka eteen hän oli ollut nähtävästi valmis uhraamaan kaiken.

Vuonna 2003 motivaationsa ja parisuhdekiemuroiden kanssa kamppaileva toimittaja Ellie Haworth löytää työpaikkansa arkistojen kätköistä samaisen kirjeen ja haluaa vimmaisesti selvittää tuntemattomien rakastavaisten kohtalon - siinä toivossa, että hänenkin tarinansa saisi onnellisen lopun.

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä on paitsi taiten kerrottu ja aseista riisuva tarina rakkaudesta, myös rakkauskirje kahden eri vuosikymmenen Lontoolle ja ylistys käsin kirjoitetun sanan voimalle. Lumoava tarina nähdään pian myös elokuvana.

”On hyvin vaikeaa luoda rakkaustarina, joka on paitsi vangitseva myös todentuntuinen - ja kirjallaan Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Jojo Moyes onnistui tekemään sen vieläpä kahdesti. [...] Moyes on valtavan lahjakas tarinankertoja, jota en voi kuin ihailla.”
- Paula McLain, menestysromaanin Nuoruutemme Pariisi kirjoittaja

”Palkittu, sukupolvien välisen kuilun yrittävä rakkaustarina menetetyistä yhteyksistä ja pitkästä odotuksesta osuu romanttiseen kultasuoneen.”
- Kirkus

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Heli Naski

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

16h 31min

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

16.8.2018

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512412860

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ole niin kiltti, älä rakasta häntä – Äänikirja

Onnellinen loppu. Välillä aioin lopettaa, mutta ystäni kehui sekä kirjaa että elokuvaa parhaaksi ikinä lukemakseen kirjaks/elokuvaksi, joten päätin luoda oman mielipiteeni, ihan ok kirja, ei voi jättää kesken.

Pirjo

Alku vaikutti sekavalta ja pitkäveteiseltä. Ihana , tunteet valloilleen saava kirja😊Lukijan ääni ja eläytyminen ihailtavan upeaa

Inkeri

Sekava

Erja

Loistava kirja.

Kati