Omenmean vallanhaltija
  

  Tulossa oleva kirja

E-kirja: 10.3.2022

Jaa kirja    

Fantasiaromaani ystävyydestä, sisukkuudesta ja vallasta.

Omenmean vallanhaltija (2009) on Siiri Enorannan esikoisteos, fantasiaromaani, joka nousi heti ilmestyessään Finlandia Junior -ehdokkaaksi. Se on monitasoinen kertomus niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nezin mielestä parasta maailmassa on syödä kuusenkerkkäkaramelleja, uida hyisessä lammessa ja seikkailla Ninirin kanssa. Nez ja Ninir ovat parhaita ystäviä ja Omenmea on maailman paras paikka seikkailuille - sitä Nez vain ei tiennyt, että muitakin maailmoja on olemassa.

Kun Ninir loukkaantuu vakavasti ja paranemisen sanotaan olevan mahdotonta, Nez päättää etsiä parannuskeinon. Hengenvaarallinen etsintäretki vie Nezin ja hänen kuusijalkaisen ratsunsa Humun maailman ääriin ja niiden yli.

Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, jonka teokset ovat olleet poikkeuksellisen palkittuja. Enoranta on saanut romaaneistaan mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Topelius- palkinnot. Lisäksi Enorannan teokset ovat olleet Runeberg-, Tulenkantaja-, Kuvastaja- sekä Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkintoehdokkaina.

Näytä lisää