Onnellisen elämän salaisuus

Oppeja kaikkien aikojen laajimmasta onnellisuustutkimuksesta

- Robert Waldinger, Marc Schulz

Arvostelu 4.2
11h 37min
281 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Onnellisen elämän salaisuus on selvitetty.

Mistä syntyy merkityksellinen elämä? Yksinkertainen mutta yllättävä vastaus on: läheisistä ihmissuhteista.

Kaikkien aikojen kattavimman tutkimuksen mukaan onnellinen elämä ei synny rahasta, asemasta tai uusista tavaroista. Sen sijaan mitä vahvempia ihmissuhteemme ovat, sitä todennäköisemmin elämme onnellista ja kaikin puolin terveempää elämää niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Hyvä uutinen on, että koskaan ei ole liian myöhäistä vahvistaa ihmissuhteitaan tai muodostaa uusia. Onnellisen elämän salaisuus pohjaa Harvardin yliopistossa yli 80 vuotta käynnissä olleeseen, pisimpään ihmiselämästä koskaan tehtyyn tutkimukseen. Se opastaa lempeydellä, viisaudella ja lukuisten esimerkkien kautta, miten voimme tehdä elämästämme onnellisempaa. Kirja nousi New York Timesin bestseller-listalle heti ilmestyttyään. ”Tätä kirjaa olemme odottaneet. Onnellisen elämän salaisuus haastaa arvokkuudella, huumorilla ja tieteellisellä perusteellisuudella sitkeimmät oletuksemme ja todistaa, että se kukoistava, onnellinen elämä, jota me kaikki toivomme, onkin ehkä ollut tavoitettavissamme kaiken aikaa.”

­– Toimittaja, kirjeenvaihtaja ja suosikkipodcastaaja Guy Raz

Robert Waldinger on amerikkalainen psykiatri, psykoanalyytikko, zen-pappi ja Harvardin onnellisuustutkimuksen tämänhetkinen johtaja. Hänen puheensa ”What Makes a Good Life” kuuluu kaikkien aikojen kymmenen katsotuimman TED-puheen joukkoon. Marc Schulz on psykologi ja tutkimuksen apulaisjohtaja.

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Jorma-Veikko Sappinen

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

11h 37min

Sivua:

281

Kielet:

suomi

Julkaistu:

10.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510468425

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510468432

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Onnellisen elämän salaisuus – E-kirja, Äänikirja

Hyviä osia, itseäni ajoittain häiritsi tunne siitä, että sosiaalisuuden merkitystä korostettiin yli kaiken muun. Myös kyky tunnistaa tarve olla yksin ja varsinkin viihtyä itsensä kanssa voi olla meille tie onnelliseen elämään.

Maria

Huikean hyvä teos. Tietoa, tilastoja ja tunnetta. Suositus ❤️

Anna-Liisa

Kattava

Petri

Kirja sai miettimään omaa elämää ja virheitä, ihmissuhteitaan. Avaava teos. Sosiaalisen elämän painotus oli vahvaa. Yksinolon merkitys jäi pois kokonaan. Moni kokee yksin olon tärkeäksi ja osaksi hyvää elämää.

Terhi