Onnellisten saari. Matka täydelliseen yhteiskuntaan

Onnellisten saari. Matka täydelliseen yhteiskuntaan

Tietoa kirjasta

Onnellisten saari on kirja ihmisen ikuisesta tavoitteesta, pyrkimyksestä olla onnellinen. Palkittu tietokirjailija ja ulkomaantoimittaja Heikki Aittokoski on matkustanut vuoden ajan ympäri maailmaa - viidessä maanosassa - ja tutkinut, kuinka eri yhteiskunnissa on onnistuttu parantamaan ihmisten elämää.

Onko onnellisuutta ilman vaurautta? Voidaanko Utopia rakentaa Walt Disneyn opein? Onko Afrikalla toivoa päästä onnen tikapuille? Voiko bruttokansanonnea mitata?
Tärkeänä osana kirjassa on vuosi 2020. Aittokoski seuraa koronaviruksen runtelemaa Suomea. Kriisi punnitsee, kuinka maailman onnellisin maa selviää kovimmasta rauhan ajan koettelemuksestaan.

Onnellisten saari jatkaa suomalaisen reportaasikirjallisuuden pitkää perinnettä. Aittokoski piirtää kuvan maailmasta, jossa ihmisen osa on jatkuvasti kohentunut, vaikka ihmiskunnalla on ratkottavanaan valtavia ongelmia. Kirjaa varten Aittokoski on matkustanut seitsemässä maassa. Nämä maat ovat: Britannia, Bhutan, Yhdysvallat, Costa Rica, Botswana, Tanska ja Suomi.

Onnellisten saari on Narrien laiva -trilogian päätösosa. Ensimmäinen osa,Narrien laiva, ilmestyi vuonna 2013 ja käsitteli globaaleja ongelmia. Kirja sai Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnan. Toinen osa, Kuolemantanssi, ilmestyi vuonna 2016. Kirjan aiheena oli Euroopan nouseva nationalismi, ja se oli Tieto-Finlandia -ehdokkaana. Onnellisten saaressa Aittokoski siirtää katseensa ongelmista ratkaisuihin ja hahmottaa tietä onnelliseen tulevaisuuteen.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Onnellisten saari. Matka täydelliseen yhteiskuntaan