Onnenkissa- Aino Vähäpesola

Arvostelu 3.9
5h 13min
115 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Onnenkissan piti olla kirja Edith Södergranista tai oikeastaan siitä, miksi Södergranin runot ovat ajankohtaisia juuri nyt.

Samalla siitä tuli autofiktiivinen romaani naiseudesta, joogasta, seksistä, kuolleen miehen asennosta, puuvillapaidoista ja elämästä setien ehdoilla rakennetussa maailmassa. Onnenkissa liikkuu esseen, autofiktion ja romaanin välimaastossa ja pakenee määrittelyjä. Se on nerokkaan kaunis ja ikiaikaisen viisas kirja, jonka proosa on valaisevaa ja lohdullista.

Aino Vähäpesola on helsinkiläinen kustannustoimittaja, joka valmistelee gradua Edith Södergranin runojen feministisestä luennasta.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

5h 13min

Sivut:

115

Kielet:

suomi

Julkaistu:

25.4.2019

Äänikirjan kustantaja:

Kosmos

ISBN Äänikirja:

9789527144268

E-kirjan kustantaja:

Kosmos

ISBN e-kirja:

9789527144916

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Onnenkissa – Äänikirja, E-kirja

Pk Mä Kun Oi

Tuure

Kirja oli aivan jotain muuta kuin oletin, todennäköisesti kirjan nimi vei minut ihan toisenlaisiin odotuksiin kirjasta. Oma vika, vaikka luin kirjan takakannen en tajunnut kirjan sisältöä. Lukijasta en pitänyt ollenkaan, en oikein pystynyt keskittymään kirjan sisältöön.

Raija

Yllätyksellisen hyvin kirjoitettu kirja. Seksi-juttujen yksityiskohtaiseen ja pitkäkestoiseen kuvaamiseen olisi kiva saada joku sisältövaroitus etukäteen. Tarina oli jokseenkin epäkiinnostava, ei varsinaista juonta, vaan olemisen kuvaamista. Olemisen ympärillä kehkeytyneet ajatelman olivat erittäin kiinnostavia. Lukija oli mainio.

Susanna

Kirjoittaja käyttää kauniisti kieltä ja lukijan ääni sopii erittäin hyvin tällaisen kirjan lukemiseen.

Siri

Väsyttävää urbaanin ihmisen arjen ja sisäisen maailman kaivelua

Södergrania käsittelevät osat olivat ihan mielenkiintoisia, mutta kirjallisuudenopiskelijan joogaharrastus, vaatekaapin ja naistenlehtien pohtiminen, bilettäminen ja poikaystävien tai ylipäätään kaiken ylianalysointi ovat vähän tylsiä.

Outi

Pidin kovasti teoksesta. Oli tosi kiva kuunnella esim. maalatessaa tai muutenvaan rentoutuessa!

Emilia

En ymmärrä, miksei tätä kirjaa ole suositeltu minulle aiemmin

Elina

Tykkäsin kirjailijan tyylistä käyttää kieltä ja luoda tunnelmia. Viehättävä teos.

Anni

Tykkäsin

Kirja oli saanut vähän ristiriitaisia arvioita. Kokeilin joskus aiemmin kuunnella tätä, mutta en tiedä miksi se jäi kesken. Nyt jäin koukkuun. Tykkäsin tästä yhdistelmästä autofiktiivistä kerrontaa ja Södergranin runoja. Kirjassa kuvataan ajankohtaisia aiheita naisen elämästä. Kirjan kansi ja nimi ovat kauniita.

Hanna