Operaatio Polar

- Ville Kaarnakari

Arvostelu 4.5
11h 22min
245 sivua
Operaatio
bookCoverFor

Yhteenveto

Eletään vuotta 1948. Sodan päättymisestä on jo muutama vuosi. Puolustusvoimat toimii niukkuudessa. Sodassa tehokkuutensa näyttänyt tiedustelu on ajettu alas, parhaimmat osaajat ovat poistuneet maailmalle ja tekniset toimintamahdollisuudet on leikattu lähes olemattomiin. Kuitenkin itsenäinen valtio tarvitsee tietoa päätöstensä pohjaksi.

Tiedusteluosaston harvalukuinen miehistö käynnistää salaisen ohjelman. Entisiä kaukopartiomiehiä värvätään salaa amerikkalaisten palkkalistoille suorittamaan tiedustelua itärajan takana. Suomalaiset käyttävät suurvaltojen kasvavaa keskinäistä epäluuloa hyväkseen ja antavat amerikkalaisten tehdä likaisen työn. Jos käry käy, syy lankeaa heidän niskaansa.

Salainen partiotoiminta käynnistyy kesällä 1948 Yhdysvaltojen lähettäessä kaukopartiomiehiä tiedusteluretkille Neuvostoliittoon. Samalla paljastuu yksi kylmän sodan kynnyksellä elävän maailman suurista salaisuuksista.

Ville Kaarnakari on toiminut strategiasuunnittelijana viestinnän maailmassa. Sotilasarvoltaan hän on reservin majuri. Kirjailija on palvellut myös rauhanturvaajana Lähi-Idässä. Kaarnakarin luoma omaperäinen faktan ja fiktion tehokkaasti sekoittava "operaatio-sarja" paljastaa salattuja tarinoita sotiemme merkittävimmistä tapahtumista. Kaarnakari on julkaissut 14 teosta.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Sarja:
Osa:

6

Äänikirjan kesto:
11h 22min
sivua E-kirja:
245
Kielet:
suomi
Julkaistu:
17.4.2020
Äänikirjan kustantaja:
Minerva
ISBN Äänikirja:
9789523751064
E-kirjan kustantaja:
Minerva
ISBN E-kirja:
9789523123779

© Minerva (Äänikirja)

© Minerva (E-kirja)