Operation Saif- Erik Lewin

Arvostelu 4.1
14h 37min
435 Sivut
Säkerhetspolitisk spänning
bookCoverFor

Yhteenveto

Västvärldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstänksamhet, bitterhet och i många fall hat gentemot väst.

Trötta på att pressas, splittras och utnyttjas av väst bestämmer sig några muslimska ledare för att de en gång för alla ska skaka av sig det västerländska oket och samtidigt skapa en ny världsmakt. Västvärlden ska splittras och först ut är Västeuropa och EU. De ska få erfara vad Irak och Afghanistans befolkning fått utstå: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror. I största hemlighet rekryteras och tränas över tusen män till samma höga förmåga som världens främsta militära elitförband. Deras mål: att störta västvärlden i kaos och på sikt bana väg för en ny muslimsk stormakt.

Operation Saif är en skräckvision i romanform om de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sårbarhet vi själva byggt in i våra samhällen. Det är också en tankeställare till västvärldens medborgare om vad vårt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.

Under pseudonymen Adrian Andersson gav Erik Lewin 2012 själv ut boken Operation Scimitar. Operation Saif är en redigerad och omarbetad version av Operation Scimitar. Inte minst har den anpassats efter de senaste årens händelseutveckling.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Osa:

1

Äänikirjan kesto:
14h 37min
Sivut:
435
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
1.6.2016
Äänikirjan kustantaja:
Bokförlaget Nona
ISBN Äänikirja:
9789188107114
E-kirjan kustantaja:
Bokförlaget Nona
ISBN e-kirja:
9789188107145